Coinbase lanceert Ethereum Rosetta

De bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft op 27 oktober aangekondigd dat het Ethereum Rosetta heeft geïntroduceerd. De rol van Ethereum Rosetta, die een API-instrument bevat, is om interne en externe ETH-betalingen te traceren, wat het trackingproces zou vergemakkelijken.

Ethereum Rosetta lost problemen op

In augustus 2020 was het moeilijk om het totale Ethereum-aanbod te berekenen, en dit is waar Ethereum Rosetta om de hoek komt kijken. De open-source elimineert het gebruik van een derde partij om saldi te controleren. Het zal ook de ervaring van het produceren, ondertekenen en verzenden van betalingen vergemakkelijken. Rosetta-Ethereum, zoals het ook wordt genoemd, wordt een maand na Rosetta-Bitcoin uitgebracht.

Wat is Rosetta?

Rosetta is een open-source voorziening en een set instrumenten die het snel en eenvoudig maken om blockchains op te nemen. Het vastleggen van geldige blockchain-integraties kan verwarrend en ingewikkeld zijn. Elke blockchain en communicatie met zijn ontwikkelaars moet nauwgezet worden onderzocht om deposito’s te identificeren en transacties te creëren.

De Ethereum Rosetta dient als middleware om blockchains veilig in zijn programma te integreren. Het wordt beschouwd als een Alpha Software, wat betekent dat er risico’s aan verbonden zijn. Om deze reden wordt er ook door de beurs aangegeven dat Coinbase niet aansprakelijk is als het een virus bevat.

Data en Construction API’s

De Rosetta API’s zijn onderverdeeld in twee aparte classificaties: de Data API en de Construction API. De eerste is voor het herstellen van informatie uit een blockchainsysteem, terwijl de Construction API transacties bouwt en naar een blockchainsysteem verzendt. Beide API’s maken het voor iedereen mogelijk om blockchains te lezen en te schrijven in een conventioneel formaat.

Het aantal blockchains is de afgelopen jaren vermenigvuldigd, waardoor er verschillende wallet-API’s zijn ontstaan ​​die soms moeilijk te navigeren zijn. Rosetta normaliseert hoe om te gaan met blockchains en staat iedereen toe om bovenop een blockchain uit te breiden voor een reeks verschillende use-cases.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!