Bitcoin heeft 7% kans om dit jaar een all-time high te bereiken

Het is geen geheim dat vele analisten positief zijn over de vooruitzichten van de Bitcoin koers. De boost die de nummer één cryptocurrency gekregen heeft van het PayPal nieuws heeft dit sentiment alleen maar versterkt en hierdoor wordt er door velen aangegeven dat het de all-time high van $20.000 snel gaat overtreffen. Echter denkt niet iedereen hier zo positief over.

Zo heeft crypto-gegevens-website Skew onlangs aangegeven dat Bitcoin momenteel maar een kans van 7% heeft om de $20.000 dit jaar nog te doorbreken. Het ging verder met aangeven dat de kans dat het vóór maart 2021 zou gebeuren 14% was en vóór juni was het percentage 18%.

Op social media zei Skew echter wel dat de waarschijnlijkheidsgegevens zich “snel aan het herprijzen” waren in de nasleep van Bitcoin die $13.200 bereikte. Het bedrijf tweette het volgende:

Paul Tudor Jones: de Bitcoin koers heeft nog ruimte om te groeien

Miljardair hedgefondsmanager Paul Tudor Jones, die in het verleden heeft onthuld dat hij Bitcoin als een inflatiehedge ziet, heeft onthuld dat hij nu nog optimistischer is over BTC en dat hij gelooft dat de rally van de cryptocurrency nog ruimte heeft om te groeien.

In een gesprek met de “Squawk Box” van CNBC onthulde Jones dat hij een “kleine eencijferige investering” in Bitcoin heeft, waardoor de gemeenschap op de hoogte werd gehouden van zijn initiële BTC-toewijzing in mei, toen hij zei dat hij meer dan 2% van zijn activa in BTC had. Hij wees er tevens op dat hij nu nog bullisher is dan toen:

“Ik hou nu nog meer van Bitcoin dan toen. Ik denk dat we in de eerste inning van Bitcoin zitten en dat er nog een lange weg te gaan is.”

De hedgefondsbeheerder onthulde dat hij gelooft dat, door de ongekende kwantitatieve versoepeling vanuit de Federal Reserve, de inflatie een grote comeback zou kunnen maken. Jones merkte op dat hij BTC aanvankelijk aanbeveelde omdat het “één van de menu’s was van handel tegen inflatie, zoals goud, zoals TIPS breakevens, zoals koper”, en voegde eraan toe dat hij tot de conclusie kwam dat Bitcoin de “beste handel tegen inflatie” zou worden

Jones vergeleek ook het investeren in Bitcoin met wedden op enkele van de grootste technologiebedrijven ter wereld, zoals Apple en Google. Hij zei:

“Bitcoin heeft een enorme hoeveelheid echt, heel slimme en geavanceerde mensen die erin geloven. Het is net alsof je investeert bij Steve Jobs en Apple of vroeg in Google investeert.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!