DeFi hype is nog maar net begonnen, aldus NEO-oprichter

De hype rond DeFi is niet aan het verdwijnen en is nog maar net begonnen, zei NEO-oprichter Da Hongfei tijdens een livestream op China’s Hub op 25 september. Hij ging verder met stellen dat DeFi in slechts een paar jaar een proces heeft gecreëerd dat traditionele finance honderden jaren kostte om te perfectioneren. DeFi-projecten experimenteren nu met allerlei financiële producten en diensten. Hij voegde eraan toe dat:

“Kredietverlening, gedecentraliseerde beurzen, verzekeringen en allerlei soorten derivaten nemen toe in DeFi. De initiële DeFi-infrastructuur heeft een solide, goede start, en nu is het tijd om te zien dat er steeds meer applicaties worden gebouwd en geïnnoveerd op DeFi.”

Volgens Hongfei heeft DeFi meerdere nieuwe mogelijkheden in de financiële arena gebracht, waaronder het creëren van een nieuw type activa waarmee gebruikers op elk moment toegang hebben tot contanten. “DeFi zal een aanzienlijke impact hebben op het toekomstige economische leven”, aldus Hongfei. Hij voorspelt dat mensen in de toekomst geen banken nodig zullen hebben omdat ze zich tot DeFi-diensten wenden. En dit scenario is mogelijk al aan de gang. Met China als voorbeeld:

“Chinezen hebben dit min of meer gedaan, waarschijnlijk met banken, Alipay en WeChat, in ieder geval dit soort financieel gedrag zonder naar de bank te gaan.”

Hongfei, en Binance mede-oprichter He Yi, onthulden in de livestream dat NEO en Binance actief bezig zijn met DeFi-applicaties. Een van die applicaties is Flamingo, een interoperabel, full-stack DeFi-protocol dat is gebouwd op de NEO-blockchain. Hiermee kunnen gebruikers deelnemen als handelaars, stakers en liquiditeitsverschaffers. Zoals wij eerder aangaven heeft Binance aangekondigd dat het Flamingo heeft toegevoegd aan de Binance Launchpool. Dit betekent dat je BUSD of Binance Coin (BNB) kan staken om FLM te verdienen.