Deze Bitcoin statistiek laat zien dat een nieuwe bullmarkt om de hoek staat

Het herstel van de Bitcoin koers gaat wellicht niet zo snel als dat we gehoopt hadden, maar het is getuige geweest van een toenemende belangstelling van gebruikers. Terwijl traders de lage prijs van BTC beschouwen als een perfecte kans om vast te houden, suggereren sommige oude statistieken dat een nieuwe bull run misschien wel om de hoek staat. Zo zag de statistiek van de kortetermijnhouders van Bitcoin er erg goed uit.

Bron: Glassnode

Volgens de bovenstaande Glassnode-grafiek rapporteerde de netto niet-gerealiseerde winst / verlies [NUPL] van BTC een bullish signaal. De CTO van Glassnode, Rafael Shultze-Kraft, legde uit dat dit een belangrijke sprong was vanaf de 0-lijn die voor het eerst sinds 2017 werd waargenomen. Hij tweette het volgende:

“Kortetermijnhouder netto niet-gerealiseerde winst / verlies (STH-NUPL) met zet hier een bullish signaal neer imo! Die opleving van de 0-lijn was belangrijk, is zeer kenmerkend voor eerdere bullmarkten en historisch gezien een goede koopmogelijkheid.”

De bovenstaande grafiek omcirkelde de periode waarin de korte termijn NUPL van de 0-lijn stuiterde en werd gevolgd door een scherpe opwaartse beweging van de Bitcoin koers. Voor de laatste rally van Bitcoin in 2017, die de koningsmunt leidde tot een de piek van ongeveer $20.000, had deze maatstaf de prijs van de ‘Hope-Fear’ -zone naar de ‘Optimism-Anxiety’ -zone gedragen. Omdat de korte-termijn-NUPL scherp stuiterde van de 0-lijn, hield het zich aan de kenmerken van een eerdere bullmarkt. Tevens bleek deze prijszone ook een goede koopmogelijkheid te zijn.

Eerder had dezelfde maatstaf de afgelopen vier maanden een positieve positie ingenomen, vergelijkbaar met een bullish markt. Dit zou kunnen betekenen dat, als de geschiedenis zich herhaalt, Bitcoin zich in de ‘pre-bull run’-fase bevindt. Rafael Shultze-Kraft tweette het volgende hierover:

“Bitcoin Short-Term Holder Netto ongerealiseerde winst / verlies (NUPL) is mooi boven 0-lijn gebleven in de afgelopen vier maanden. Historisch gezien diende het aanhouden van dit niveau als een indicatie voor BTC bullmarkten.”

Gaat Bitcoin dan eindelijk weer een echte bullmarkt meemaken? Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!