Amerikaans Congreslid: XRP is geen effect

Tom Emmer, die de voorzitter is van het National Republican Congressional Committee (NRCC), heeft onlangs in een gemeentehuisvergadering aangegeven dat de cryptocurrency van Ripple, XRP, geen effect is. Dit volgens een YouTube filmpje dat op het kanaal The Cryptic Poet verscheen.

“Mijn standpunt is heel duidelijk, XRP is geen effect”

XRP is nu de op twee na grootste cryptovaluta, met een marktkapitalisatie van $13 miljard. Echter, hoewel Ripple in december een Series C-financieringsronde afsloot (die hen $200 miljoen opleverde), blijft het bedrijf zichzelf financieren door de enorme schat aan XRP, die het nog steeds bezit, te verkopen.

Mocht de Securities and Exchange Commission (SEC) uiteindelijk besluiten om XRP als effect te reguleren – of niet te reguleren, dan zou de beslissing een grote invloed kunnen hebben op de prijs van de cryptocurrency. Daarnaast zal dit ook grote effecten hebben op de relatie tussen Ripple en zijn strategische klanten.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft in het verleden ook al uitgewerkt waarom XRP geen effect is. Nu heeft de CEO echter steun gekregen van Congreslid Tom Emmer. Volgens hem is de cryptocurrency voor grensoverschrijdende betalingen geen effect. Hij zei het volgende:

“Allereerst is mijn standpunt heel duidelijk. XRP is geen beveiliging, oké? “

Vervolgens noemde hij het gebrek aan tussenpersonen als één van de redenen waarom hij van XRP houdt:

“Een ding dat ik geweldig vind aan XRP – en er is veel om van te houden – is dat je geen tussenpersoon nodig hebt.”

Geen duidelijkheid in de Verenigde Staten

Brad Garlinghouse van Ripple maakte ook deel uit van de virtuele gemeentehuisbijeenkomst met Tom Emmer, naast andere leidinggevenden uit de industrie, zoals de CEO van Circle, Jeremy Allaire.

Op de vraag wat de grootste uitdaging voor Ripple vandaag is, merkte Garlinghouse op dat er in de Verenigde Staten geen duidelijkheid is over de regelgeving over hoe de SEC cryptocurrencies, naast Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), zal classificeren. Het is nu meer dan twee jaar geleden dat de SEC verklaarde dat Bitcoin en Ethereum geen effecten zijn.

Garlinghouse zei het volgende:

“Het ontbreken van dat regelgevingskader beperkt innovaties, en ik denk dat het hebben van die duidelijkheid bedrijven zeker in staat stelt te investeren in en activiteiten te versnellen die organisch plaatsvinden, maar het zal gewoon sneller gebeuren.”

Volgens congreslid Emmer is het feit dat er al twee jaar zijn verstreken en toezichthouders in de VS nog steeds zwijgen over de vooruitzichten voor crypto-regelgeving “absoluut onaanvaardbaar”. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven, waaronder Ripple, worden gedwongen om andere landen te verkennen die meer crypto-vriendelijke regelgevingen hebben.

Hij voegde hier het volgende aan toe:

“Geld gaat waar het het gemakkelijkst kan stromen. En hoe meer de overheid obstakels opwerpt (en een daarvan is gewoon niets doen), hoe minder kans we hebben om de VS als leider te positioneren.”

Vermeldenswaard is dat Emmer duidelijk een voorstander van cryptocurrencies is. Zo is duidelijk geworden dat hij cryptobijdragen voor zijn campagne zal gaan accepteren. Garlinghouse beloofde op zijn beurt dat Ripple donaties zou doen aan de campagne van Emmer. Dit zal natuurlijk in de vorm van XRP zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!