Stellar (XLM) wordt geïntegreerd op Samsung Blockchain Keystore

De Stellar Foundation, de non-profitorganisatie die het Stellar-netwerk exploiteert, heeft gisteren aangekondigd dat Stellar is geïntegreerd in de Samsung Blockchain Keystore. Dit maakt Stellar het vijfde cryptocurrency-netwerk dat geïntegreerd is met de Blockchain Keystore van Samsung, na Tron, Ethereum, Bitcoin en Klaytn.

De integratie betekent dat Stellar-gebruikers hun privésleutels veilig kunnen opslaan op Samsung Galaxy-smartphones, die een speciale portemonnee hebben ingebouwd.

Met de privésleutels die zijn opgeslagen in de Samsung Blockchain Keystore, kunnen gebruikers transacties ondertekenen op Stellar-vriendelijke DApps of crypto-wallets die de softwareontwikkelingskit van de winkel hebben geïntegreerd.

Evenzo kunnen ontwikkelaars die voortbouwen op het Stellar-netwerk nu blockchain-apps en -services voor de Galaxy-telefoons maken.

De Stellar Foundation zei dat “ten minste” vier op Stellar gebaseerde bedrijven zich ertoe hebben verbonden om apps voor de Keystore te maken: DTSOQ, SatoshiPay, Litemind en Nodle. De Stellar Development Foundation heeft in mei $550.000 geïnvesteerd in SatoshiPay. SatoshiPay is een microbetalingsbedrijf dat zich richt op cross grensoverschrijdende transacties.

De Samsung Blockchain Keystore wordt alleen ondersteund door Samsung Galaxy-apparaten: de Galaxy S20-serie, de Flip and Fold-telefoons, de gigantische Galaxy Note 10-serie en de Galaxy S10-serie.

Denelle Dixon, CEO en uitvoerend directeur van de Stellar Development Foundation, zei het volgende in een verklaring:

“De integratie van Stellar in de Samsung Blockchain Keystore is een belangrijke stap voor ons netwerk. Samsung biedt een oplossing voor sleutelbeheer, die gebruiksvriendelijk is en de acceptatie van blockchain-technologie stimuleert.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!