Crypto Facilities krijgt eerste MTF-licentie in Europa voor crypto-derivaten

Crypto Facilities, een derivatenbeurs die eigendom is van Kraken, ontving de eerste “Multilateral Trading Facility” -licentie (of MTF) in Europa, waarmee het een nieuw pad heeft neergelegd voor institutionele beleggers om de crypto-markt te betreden, aldus het persbericht.

Kraken verwierf het platform vorig jaar en is sindsdien gegroeid om een ​​verscheidenheid aan verschillende futures-producten te leveren met een hefboomwerking tot 50x. Door deze licentie kunnen deze futures-producten nu voor het eerst worden gekocht en verkocht door institutionele beleggers in Europa.

Hoewel verwacht wordt dat Kraken met deze licentie veel meer institutionele beleggers zal aantrekken, is het onwaarschijnlijk dat de prijzen van deze derivaten de prijzen van de onderliggende activa zullen beïnvloeden, aangezien de financiële instrumenten in contanten worden afgewikkeld.

1xbit

Jesse Powell, CEO en mede-oprichter van Kraken, gaf aan dat het verkrijgen van de MTF-licentie voor Crypto Facilities allemaal ging om het toegankelijk maken van crypto voor iedereen. Hij zei het volgende:

“Deze specifieke licentie betekent dat een geavanceerde klasse van investeerders, beperkt door hun eigen vereisten om te communiceren met een gereguleerd bedrijf zoals een MTF, nu voor het eerst toegang zal hebben tot crypto-derivaten in Europa.”

Het verkrijgen van de MTF-licentie is zeker niet makkelijk. Zo somt de FCA meer dan 60 verschillende voorwaarden op waaraan bedrijven moeten voldoen voordat ze zich kunnen aanmelden om als MTF in het VK te opereren.

Omdat de toegangsdrempels zo hoog zijn als nu, heeft het verkrijgen van de licentie zeker zijn voordelen. Crypto Facilities krijgt hierdoor nu een (tijdelijke) monopolie op de Europese crypto-derivaten markt, totdat een andere MTF wordt toegewezen aan een concurrent.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!