Curv haalt $23 miljoen op en helpt institutionele beleggers met het bewaren van digitale activa

Curv, een crypto-beveiligingsprovider voor institutionele beleggers, heeft een Series A-financieringsronde van $23 miljoen afgesloten. Het bedrijf ontving investeringen van CommerzVentures, Coinbase Ventures, Digital Currency Group, Team8 en Digital Garage Lab Fund.

De start-up biedt diensten voor het bewaren van cryptocurrency aan instellingen. Curv gebruikt een techniek genaamd multi-party computation (MPC).

De MPC-methode verschilt van multi-signature-technologie en biedt een optimale bescherming van digitale wallets. Curv is met het idee gekomen om de seed-sleutel nooit op één plek te bewaren, maar deze te verspreiden over de servers van het bedrijf, altijd verborgen en altijd in beweging.

1xbit

MPC verlaagt transactiekosten

Met de nieuwe MPC methode zullen gebruikers naar verluidt 60 tot 70 procent aan transactiekosten besparen. MPC heeft minder verborgen gaskosten en verbruikt lagere netwerkkosten. Institutional Curv-klanten kunnen ook gezamenlijk miljoenen dollars besparen door duizenden digitale wallets te maken met Curv.

Curv CEO Itay Malinger zei het volgende:

“We zijn nu één van de beste gefinancierde technologiebedrijven voor bewaringstechnologie en hebben tot nu toe de grootste financiering voor MPC. Het is een sterk signaal dat de markt naar MPC kijkt en dat er nog veel innovatie moet plaatsvinden in de bewaring en beveiliging.”

Curv heeft wereldwijd klanten

Curv wordt gebruikt door tientallen klanten over de hele wereld, waaronder de wereldwijde investeringsmaatschappij Franklin Templeton, die gebruik maakt van de infrastructuur van Curv, evenals cryptobedrijven eToro en Genesis.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!