DEX verkrijgt licentie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)

DEX, een platform voor de handel in digitale activa, heeft dinsdag aangekondigd dat het een Financial Services Permission (FSP) heeft verkregen van de Financial Services Regulatory Authority (FSRA) in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dit volgens een persbericht dat geplaatst werd op Finance Magnates.

Met de autorisatie kan het platform een ​​gereguleerd multilateraal handelsplatform (MTF) en bewaarplatform exploiteren met behulp van virtuele activa. DEX kan haar diensten nu legaal aanbieden aan zowel particuliere als geaccrediteerde investeerders, handelsbedrijven en instellingen over de hele wereld.

Volgens het bericht zal het gereguleerde platform de handel in digitale valuta’s met alle belangrijke fiat-valuta’s mogelijk maken, samen met lokale valuta’s van de VAE en GCC.

De CEO van DEX, Leon Smith, gaf het volgende aan:

“Bij DEX is het ons doel om investeerders een digitaal activaplatform te bieden dat een best-in-class en volledig gereguleerde handelservaring biedt. Voor ons betekent dat vertrouwen garanderen door robuuste regelgeving, transparantie, en beveiliging.”

Smith ging verder met:

“DEX wil zijn klanten een gereguleerd handels- en bewaarecosysteem bieden dat volgens ons de toekomst is van de handel in digitale activa op wereldwijde schaal.”

Het bedrijf gaf verder ook aan dat het in de toekomst plannen heeft om verdere wettelijke goedkeuring te verkrijgen, waaronder aanvullende activaklassen waaronder digitale effecten, fiat-tokens, opties en derivaten.

De CEO sloot af met:

“De rigoureuze en vooruitstrevende benadering van ADGM op het gebied van digitale activaregulering biedt de sterkst mogelijke basis voor het lanceren van een institutioneel platform dat voldoet aan de behoeften van de huidige deelnemers. Het verkrijgen van deze FSP als MTF en bewaarder, met gebruikmaking van virtuele activa, is een belangrijke mijlpaal in onze reis naar onze klanten een veilig, gereguleerd en transparant platform bieden dat een breed scala aan digitale middelen omvat.”

Het bedrijf is van plan om in het derde kwartaal van dit jaar zijn handels- en bewaarservices te lanceren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!