Blockchain steeds populairder, aldus onderzoek Deloitte

Uit onderzoek van de grootste internationale organisatie op het gebied van de financiële en zakelijke dienstverlening Deloitte, blijkt dat steeds meer bedrijven gebruik gaan maken van de blockchain.

Het bedrijf hield een enquête onder grote bedrijven uit 14 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, Singapore, China en Israël. In 2018 begon Deloitte haar allereerste onderzoek en dit jaar blijkt dat grote bedrijven steeds meer blockchain gebruiken. Dit in tegenstelling tot de jaren ervoor toen de bedrijven het nog als ‘groot potentieel’ beschouwden.

Deloitte concludeerde het volgende in haar rapport:

“Blockchain werd ooit geclassificeerd als een technologie-experiment, het is nu een voorbeeld dat hele organisaties treft.”

1xbit

Ondervraagden zijn positiever in tegenstelling tot 2018

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek denkt nu 88% van de ondervraagden, in tegenstelling tot 84% in 2019, dat blockchain technologie breed schaalbaar is en uiteindelijk de algemene acceptatie zal bereiken.

Daarnaast heeft 83% gezegd, in tegenstelling tot 68% in 2018, dat haar organisatie of project een concurrentievoordeel verliest als ze geen blockchain technologie gebruiken.

Interessant is dat het percentage mensen dat blockchain als overhyped-technologie beschouwt, ook is gestegen in vergelijking tot eerdere resultaten.

“Uit ons onderzoek blijkt dat bedrijven zuurverdiende dollars blijven steken in blockchain-initiatieven. Zo zei 82% van de respondenten dat ze personeel inhuren met blockchain-expertise of van plan zijn dit binnen de komende 21 maanden te doen (tegenover 73% vorig jaar). APAC (China, Singapore en Hong Kong) was een leidende regio in het in dienst nemen.” – leest het rapport.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!