InCore Bank mag crypto transacties uitvoeren van Zwitserse toezichthouder

De Zwitserse toezichthouder voor financiële markten (FINMA) heeft InCore Bank groen licht gegeven om cryptocurrencies, waaronder Bitcoin te verhandelen. De bank is hierdoor de eerste Zwitserse business-to-business bank die financiële dienstverleners en instellingen wereldwijd gemakkelijk en veilig toegang biedt tot een nieuwe en toekomstgerichte activaklasse.

Deze stap is een nieuwe toevoeging om een ​​blockchain vriendelijk ecosysteem op te bouwen in de hele banksector in Europa. InCore zal nu institutionele klanten in staat kunnen stellen crypto-activa te kopen, verkopen en aan te houden.

De CEO van InCore Bank, Mark Dambacher, zei het volgende over de ontwikkeling:

“Onze klanten profiteren in één klap van de uitbreiding naar de nieuwe beleggingscategorie zonder zelf te hoeven investeren in infrastructuur en nieuwe processen. En dit met behoud van de gebruikelijke beveiligingsnormen.”

Leidinggevenden van de bank merkten op dat de goedkeuring van FINMA een enorme stap is in de richting van uitbreiding van crypto bankdiensten. Daarnaast zijn er plannen om de blockchain strategie de komende maanden uit te breiden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!