Crypto Nieuws

CryptoBenelux gaat samenwerken met de BCNL Foundation

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Wij van CryptoBenelux zijn trots om aan te mogen kondigen dat wij samen gaan werken met de BCNL Foundation. Deze samenwerking is gericht op het vergroten van kennis omtrent blockchain-technologie in Nederland.

Wat is de BCNL Foundation?

BCNL Foundation (Blockchain Netherlands) is dé community voor Blockchain, DLT en Crypto Startups en Scale-ups in Nederland. Het is een netwerk van innovatieve bedrijven die allemaal actief zijn in de blockchain-branche.

In 2016 ontstond de behoefte om de praktische toepasbaarheid van blockchain-technologie uit te lichten. Hierin werd in Nederland nog niet voorzien en zodoende zijn we evenementen gaan organiseren om te laten zien wat je in de praktijk met de technologie kan.

Sindsdien organiseren we maandelijkse events over relevante onderwerpen. Meer specifiek: rondom een probleem/uitdaging in de maatschappij of zakenwereld verzamelen we diverse stakeholders, die vanuit hun perspectief toelichten waarom blockchain een onderdeel van de oplossing is. Denk bij stakeholders aan corporate enterprises, startups, autoriteiten, etc.

Naast de maandelijkse events, hebben we in 2019 de eerste Dutch Blockchain Week georganiseerd, waar in 1 week tijd 25 events in 9 steden zijn georganiseerd vanuit de community. Ook is BCNL erg actief op social media met een aanzienlijke following op linkedin en instagram. 

De afgelopen jaren werd steeds duidelijker dat er behoefte is aan de toegewijde gemeenschap van startup die actief zijn in de blockchain wereld. Een dergelijk orgaan bestond nog niet. We hebben we gehoor aan gegeven aan deze behoefte. BCNL is dus van een ‘blockchain events organisatie’ gegroeid tot ‘de community voor blockchain gerelateerde startups’. 

Wat is de toegevoegde waarde voor  BCNL startups?

  • BCNL is een netwerk van quality check (due diligence) en relevante startups. Door de KYC / due diligence check, weten startups en BCNL partners, dat ze samenwerken met gevalideerde bedrijven. Dit verhoogt het vertrouwen en de geloofwaardigheid. 
  • Startups kennen veelal dezelfde uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan funding, talent of andere resources. Startups kunnen op dit vlak van elkaar leren en samenwerken. BCNL biedt dit netwerk. 
  • Naast de traditionele uitdagingen, kennen startups in de blockchain wereld specifieke uitdagingen zoals een gebrek aan begrip van de technologie binnen de samenleving, een imago dat voor verbetering vatbaar is en een lastig juridisch speelveld. Startups waarderen dat ze deel uitmaken van ‘like minded’ bedrijven. 
  • We koppelen startups aan andere ecosystemen. Zowel nationaal als internationaal. Denk hierbij aan andere communities, grote bedrijven, autoriteiten, universiteiten en mediapartijen. 
  • BCNL laat zien welke concrete oplossingen startups bieden. Dit doen we middels meetups, webinars, beurzen, de website, social media en andere kanalen.
  • BCNL zet zich in voor bewustwording en adoptie van blockchain technologie. We willen Nederland een echte blockchain hub maken. Daar profiteren startups van.  

De samenwerking met CryptoBenelux

CryptoBenelux en de BCNL Foundation hebben besloten om de handen ineen te slaan om zo de awareness en kennis op de Nederlandse markt, op het gebied van cryptocurrencies en blockchain-technologie, te vergoten. Om dit te realiseren zal BCNL regelmatig de kans krijgen om hun ontwikkelingen op onze website te delen. Daarnaast wordt er voor de rest gekeken naar of de twee partijen op lange termijn nog meer interessante dingen kunnen samen kunnen organiseren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN