FINMA blockchain technologie

De aanvraag voor financiële steun voor de Crypto Valley is afgewezen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Vorige maand plaatsten wij nog een bericht waarin duidelijk werd dat de zogenoemde ‘Crypto Valley’ een verzoek voor financiële hulp ingediend had. Nu is echter het nieuws naar buiten gekomen dat het verzoek (ter waarde van 100 miljoen frank) is afgewezen door de Zwitserse regering. Dit volgens een artikel dat gisteren op de site van de lokale krant Tages-Anzeiger verscheen.

Zug’s financieel directeur Heinz Taennler startte eerder in april met de aanvraag, om de lokale blockchain-bedrijven te ondersteunen die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie, maar het antwoord dat hij gekregen heeft is niet het antwoord waar hij op hoopte.

De reddingsoperatie van Crypto Valley was naar verluidt de enige van de “ongeveer twee dozijn” COVID-gerelateerde aanvragen, die door de federale regering werden afgewezen. Lokale cryptobedrijven zullen het moeten doen met een lening van 15 miljoen Zwitserse frank (€14,13 miljoen), die eerder vandaag door het kanton Zug is aangekondigd. Blijkbaar heeft “meer dan twee derde” van de crypto-startups, die de federale COVID-19-lening hebben aangevraagd, deze niet ontvangen.

Volgens het nieuwe programma kunnen Crypto Valley-startups een lening aanvragen bij elke bank, die naar verluidt wordt gedekt door een combinatie van de federale overheid (65%) en het kanton Zug (35%). Aanvragen kunnen worden ingediend van 27 mei 2020 tot 31 augustus 2020 via het federale platform. De verzoeken worden vervolgens onderzocht door de overheid en “experts van buiten de administratie”.

Volgens eerdere rapporten zei bijna 80% van de bedrijven die in de Crypto Valley actief zijn, dat ze het einde van dit jaar niet zullen halen, omdat veel private equity-investeerders zich teruggetrokken hebben. Eerder werd al duidelijk dat ongeveer 57% van de lokale bedrijven al een aantal van hun werknemers ontslagen had en dat, naar verwachting, deze trend zich zal voortzetten.

Snel Bitcoin kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN