Bitcoin analyse

Investeerder verdiende $2,6 miljard in 1 trade

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Dit artikel heeft weinig met crypto te maken, echter vonden we het toch interessant om te plaatsten. De Amerikaanse investeerder en hedgefondsmanager Bill Ackman voltooide namelijk een trade, die de ‘beste trade aller tijden’ genoemd wordt. Met deze trade verdiende hij $2,6 miljard aan winst.

Volgens een artikel van MarketWatch had Ackman er in februari vertrouwen in dat het pandemische coronavirus meer impact zou hebben op de aandelenmarkt dan de meeste analisten voorspelden. Ackman, oprichter en CEO van Pershing Square Capital Management, was hier zo van overtuigd dat hij een hedge van $27 miljoen opzette.

Ackman ging uiteindelijk uit zijn trade op 23 maart, toen de aandelenmarkt bijna de bodem bereikte en verdiende $2,6 miljard.

Ackman legde de gedachte achter de timing van zijn trade uit in een recente podcast met Knowledge Project. Hij zei het volgende:

“We zeiden: Weet je wat, we hebben deze enorme positie … die misschien kan verdubbelen, als de creditspreads oplopen tot waar ze waren, tijdens de financiële crisis. Maar als ze dat niet doen, en de overheid neemt de juiste stappen, zou deze afdekking nul waard kunnen zijn en zou de aandelenmarkt weer terug kunnen gaan naar waar hij was. Dus besloten we om er uit te stappen.”

Ackman ging verder en zei dat zijn hedgefonds de winst gebruikte om meer dan $3 miljard in risicovolle activa te beleggen. Sinds 23 maart is de S&P 500 met meer dan 25% gestegen, wat de miljardair-investeerder weer extra winst op heeft geleverd.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN