Bitcoin 2019

Bitcoin wordt voornamelijk gebruikt voor online betalingen en aankopen volgens respondenten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het blijkt dat meer dan één derde van de mensen denkt dat cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), gebruikt worden voor online betalingen en aankopen. Dit meldde Decrypt in een nieuwsbericht.

Van de 3.000 respondenten die werden ondervraagd gaf 34% aan dat dit, volgens hen, de belangrijkste functie is van cryptocurrencies. Tevens gaf 87% aan dat zij bekend waren met cryptocurrencies.

Welke antwoorden kwamen het meest naar voren?

Hoewel de meerderheid van de respondenten ‘aankopen doen’ als het belangrijkste doel van cryptocurrencies beschouwden, gaven veel mensen (23%) ook aan dat zij het zagen als korte en/of langetermijninvesteringen. 20% van de respondenten zag cryptocurrencies als een veilige haven / digitaal goud.

Opvallend is, is dat ‘maar’ 21% aangaf dat het dacht dat cryptocurrencies gebruikt worden voor illegale activiteiten.

We zetten de top 4 antwoorden van de respondenten op een rijtje:

  1. Voornamelijk voor online aankopen / betalingen (34%)
  2. Algemeen belang als technologie (24%)
  3. Korte termijn investering (24%)
  4. Langetermijn investering (23%)
(Bron: EIU)

Bankieren zonder bank

De enquête werd afgelegd onder respondenten die afkomstig waren uit zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden. Alle respondenten maken gebruik van digitale betalingsdiensten (gebruikmakend van cryptocurrencies, mobiele betalingen, online bankieren en online betalingssystemen).

De kans dat mensen cryptocurrencies bezitten en gebruiken is bij inwoners van ontwikkelingslanden twee keer zo groot, in vergelijking met ontwikkelde economieën.

Antony Lewis, auteur van “The Basics of Bitcoins and Blockchains”, deed mee aan de enquete en zei het volgende:

“Het gebruik van digitale valuta voor betaling is veelbelovend voor de financiële inclusie van mensen die momenteel geen bank hebben.”

Hij voegde daar nog het volgende aan toe:

“Cryptocurrencies betekenen een grotere volatiliteit maar ook een grotere acceptatie.”

Cryptocurrency de minst populaire methode van digitaal betalen

Uit het onderzoek kwam met name naar voren dat dat twee derde van de mensen digitale betalingsmethoden (exclusief creditcards) gebruiken voor meer dan de helft van hun betalingen.

Naast cryptocurrencies, zoals Bitcoin, omvatten dit soort betalingen online bankieren, mobiele apps zoals AliPay en Google Pay en services zoals PayPal. Cryptocurrency was de minst populaire methode van digitaal betalen; een niet verrassende bevinding omdat het een veel jongere technologie is dan de andere opties.

Van degenen die geen digitale valuta’s gebruikten, zei één op de vijf dat ze van plan waren om dit het komende jaar wél te gaan doen.

In een commentaar op de onderzoeksresultaten zei Eric Anziani, chief operating officer van Crypto.com:

“Dit is een sterke indicator van een trend die laat zien dat digitale valuta’s op de goede weg zijn voor massale acceptatie; met zijn potentieel om de bestaande betalingsinfrastructuur en efficiëntie te verbeteren.”

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN