Bitcoin

Aantal Bitcoin-geldautomaten is met 70% toegenomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het aantal Bitcoin-geldautomaten wereldwijd is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid, wat wijst op een groeiende belangstelling van consumenten. Uit gegevens van Coin ATM Radar blijkt dat het aantal BTM’s wereldwijd het afgelopen jaar met meer dan 70% is gestegen.

Bitcoin-geldautomaten 2020
Bron: CoinATMradar

Er zijn momenteel meer dan 7.600 geldautomaten actief over de hele wereld. Zelfs Nigeria zag vorige maand zijn eerste Bitcoin-geldautomaat, als reactie op de toenemende belangstelling en acceptatie van blockchain technologie in het land.

Blockstale BTM, het bedrijf achter de Bitcoin-geldautomaat in Nigeria, wil nog eens 30 nieuwe BTM’s in het land verspreiden. Daniel Adekunle, CEO van Blockstale BTM, zei het volgende:

“Ondanks alle juridische onzekerheden over cryptocurrencies in Nigeria, zijn Nigerianen de hoogste cryptohandelaren in Afrika … We hopen dat deze geweldige innovatie onze economie structureert en meer kansen biedt aan onze jongeren en andere ondernemers.”

De VS is koploper

Terwijl Afrika minder dan 1% vertegenwoordigt van alle BTM’s, blijft Amerika momenteel de leider in de hitlijsten met meer dan 80% van alle BTM’s

De Verenigde Staten heeft om precies te zijn 5.478 Bitcoin-geldautomaten, waarbij veel exploitanten een aanzienlijke toename van het transactievolume melden.

Marc Grens, mede-oprichter van DigitalMint (een BTM operator), bevestigde dat zijn bedrijf zelfs tijdens de lockdown nog steeds “een constante hoeveelheid nieuw en bestaand klantenverkeer genereert”.

In Nederland zijn momenteel 50 BTM’s actief. Hieronder zie je waar deze te vinden zijn.

Bitcoin-geldautomaten Nederland
Bron: CoinATMradar

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN