Bitfinex list zijn eerste cryptocurrency-hedgefonds voor institutionele beleggers

Cryptocurrency-beurs Bitfinex heeft zijn allereerste cryptocurrency-hedgefonds gelist. Dit kondigde Bitfinex vandaag aan in een aankondiging.

De beurs zei dat het $280 miljoen hedgefonds, Fulgur Alpha, alleen toegankelijk zal zijn voor institutionele beleggers.

Paolo Ardoino, CTO van Bitfinex, zei het volgende tegen The Block:

“De minimale investeringsomvang van het fonds is $10 miljoen voor geaccrediteerde investeerders.”

Fulgur Alpha is een op de Bahama’s gebaseerde crypto-hedgefonds met een absoluut rendement. Fondsen met een absoluut rendement zijn doorgaans ontworpen om een ​​stabiel rendement te bieden, ongeacht de marktomstandigheden, en zijn het meest geschikt voor conservatieve beleggers.

De activa van het fonds worden gehouden door het bewaarbedrijf Delchain Limited en worden beheerd door Deltec Fund Services, een op de Bahama’s gevestigde fondsbeheerder en divisie van Deltec International Group.

Ardoino ging verder met stellen dat:

“Dit raamwerk repliceert een model dat bekend is bij traditionele hedgefondsen: een veilige handelslocatie (Bitfinex), een crypto custody-oplossing (Delchain) en een fondsbeheerder (Deltec Fund Services).”

Niet beschikbaar in de Verenigde Staten

Bitfinex biedt in wezen handelsinfrastructuur voor het fonds. Ardoino zei hier het volgende over:

“Hoewel Bitfinex momenteel tal van grote accounts heeft, variërend van professionele handelaren tot crypto-hedgefondsen, is dit de eerste keer dat een fonds met deze dimensies via een ad-hoc-raamwerk is opgenomen.”

Bruno Macchialli, uitvoerend hoofd van operaties bij Delchain, zei dat het fonds een “unieke propositie” is en “een blauwdruk vertegenwoordigt voor institutionele investeringen in crypto, gebruik makend van de vereiste liquiditeits- en bewaaroplossingen”.

Het fonds is momenteel echter niet beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten en de Bahama’s, evenals in andere beperkte rechtsgebieden zoals Iran en Noord-Korea.

Er zullen er meer volgen

Wat de toekomst betreft, verwacht Bitfinex dat meer fondsen het raamwerk van Fulgur Alpha zullen overnemen. Ardoino zei het volgende:

“We denken dat dit een groeiende trend zal worden voor 2020-2021, aangezien het meer bescherming voor investeerders garandeert en er meer controle is.”

Hij sloot af met:

“We zien grote verzoeken in crypto-bewaar-integraties voor 2020, en dit betekent dat dergelijke bewaar-providers een groeiend aantal fondsen gaan bedienen (ofwel volledig crypto-georiënteerd of gewoon een deel van hun beheerd vermogen). Deze fondsen willen handelen op een professioneel handelsplatform, maar tegelijkertijd te willen verzekeren dat ze alle bescherming hebben die ze gewend zijn in een traditioneel opgezet fonds.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!