PwC crypto

Waarde transacties op de Tangle van IOTA gaan eindelijk weer live na een grote hack

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De IOTA Foundation heeft de waarde transacties op Tangle opnieuw gestart, wat een belangrijke stap is in het herstel van het platform na een grote inbreuk op de beveiliging. Hoewel de IOTA-gemeenschap nu de schijnbare terugkeer naar de norm viert, moeten er meer stappen worden genomen om het platform te redden en de aangetaste reputatie opnieuw op te bouwen.

Hacker probeerde $1,6 miljoen IOTA te stelen

Terwijl de Tangle nooit werd afgesloten, stopte de IOTA Foundation waarde transacties 27 dagen lang. Het nam deze gewaagde stap nadat een hacker erin slaagde beveiligingsfuncties op de Trinity-portemonnee te omzeilen en $1,6 miljoen aan IOTA te stelen van nietsvermoedende slachtoffers. De Foundation kon veel van deze transacties stoppen omdat het de Tangle nog steeds bestuurt via een tool die de coördinator wordt genoemd.

Om de beveiliging te herstellen, heeft het IOTA-team snel een seedmigratietool gemaakt waarmee gebruikers hun geld veilig buiten het bereik van de hacker kunnen verplaatsen. Deze tool bleef operationeel tot 7 maart.

Nu, na enkele dagen van verwerking van de informatie, heeft de stichting waarde transacties opnieuw gestart. Het moedigt nog steeds IOTA-houders aan, die het migratiehulpprogramma niet hebben gebruikt, om hun geld handmatig naar een nieuw startpunt te verplaatsen, behalve degenen die hun geld op een Nano Ledger hardware wallet hebben, die veilig waren voor de aanval.

Ook heeft mede-oprichter van IOTA David Sønstebø aangeboden om slachtoffers van de hack persoonlijk te vergoeden. De stichting en hij moeten de details van dit proces nog aankondigen. In feite kunnen veel meer seeds aangetast blijven, waardoor de ware hoeveelheid gestolen IOTA onbekend is.

Het is nog niet klaar

Hoewel de supporters van IOTA de reactie op de hack begroeten als een voorbeeld van de vaardigheden en discipline van het team, is het platform nog niet uit de problemen. De hack heeft ongetwijfeld twijfels bij een aantal projecten gecreëerd, zoals de verwijdering van de coördinator.

Misschien is het grotere probleem de klap die deze hack heeft toegebracht aan de reputatie van het platform. Hoewel de hacker het IOTA-kernprotocol niet heeft geschonden, zal dit incident voor altijd de reputatie van de Trinity-portemonnee aantasten. Tot nu toe werd Trinity als uiterst veilig beschouwd en was het de trots van de IOTA Foundation. De hack werd zelfs mogelijk gemaakt omdat de stichting de integratie van derden in de portemonnee mogelijk maakte.

IOTA zal waarschijnlijk herstellen van deze beproeving. Het heeft een goed gefinancierd, getalenteerd en ambitieus ontwikkelingsteam, evenals een enthousiaste supportbasis. De reactie op de hack was ook bewonderenswaardig. Echter zal het terugwinnen van het vertrouwen van de crypto-gemeenschap veel inspanning vergen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN