Crex24 beschuldigd van manipulatie en van het achterhouden van informatie

Gebruikers beschuldigen de Estlandse cryptocurrency-beurs, Crex24, van het verbergen van de grootte van een hack voor zijn gebruikers, na het opschorten van de handel voor verschillende altcoin-paren.

De leden van Crex24 beweren dat de beurs geen verklaring heeft gegeven voor de opschorting van de handel van meer dan zestig altcoins. De beurs bevroor ook de opname- en stortingsdiensten voor veel van de munten.

Ondanks de kennelijke storing en vragen vanuit de gemeenschap, werd er door het bedrijf op Twitter meer aandacht besteed aan nieuwe listings, dan het wegnemen van de zorgen van de gebruikers.

Crex24 beschuldigt van manipulatie

Een rapport, dat op 6 maart door het Braziliaanse crypto nieuws platform Livecoin gepubliceerd werd, citeert een anonieme Crex24-gebruiker die beweert verdachte bewegingen van de altcoin Htmlcoin te hebben geïdentificeerd, dat mogelijk kan wijzen op manipulatie vanuit de beurs.

De gebruiker beweert dat de beurs medio februari zijn geld heeft bevroren, wat leidde tot een verlies van ongeveer $32.000 aan cryptocurrency.

Crex zou later aankondigen dat 200 miljoen Htmlcoins, ter waarde van $11.200, uit zijn wallet werden gestolen en dat het samen met het Htmlcoin-team investeerders zou terugbetalen.

1,3 miljard Htmlcoins overgedragen van Crex24 naar HitBTC

De anonieme bron beweert echter dat op 12 februari 1,3 miljard Htmlcoins zijn afgeschreven uit de portefeuille van Crex, ter waarde van $72.800. Het geld werd verstuurd naar cryptocurrency-beurs HitBTC.

Htmlcoin, dat naar verluidt een groot Braziliaans gebruikersbestand heeft, werd in januari van dit jaar aan de beurs toegevoegd. Minder dan twee maanden later zijn de paren nu offline.

Crex24 heeft naar verluidt ook zijn kennisvereisten voor klantverificatie voor het verwerken van opnames verhoogd sinds de beschuldigingen begonnen, waardoor het voor klanten nog lastiger werd om hun fondsen van het platform te halen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!