Ripple

CryptoNL Trading Advice: Ripple (XRP) koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Deze week analyseer ik Ripple (XRP) voor jullie. We kijken eerst naar de Ripple weekgrafiek en zien dat XRP hier een bullish candle vormt. Dit terwijl Ripple vorige week nog een mega bear candle vormde. Als we deze week bullish sluiten en volgende week bullish openen, dan is de kans groot dat de Ripple koers verder stijgt. Het lijkt er dan op dat we een HL neer gaan zetten. Echter zal dit pas een paar candles later worden bevestigd.

De RSI lijkt de EMA12 bullish te willen kruisen en als dit gebeurt, dan zullen we ook de 50-lijn passeren. Dit past dan goed in het plaatje om de weg naar boven te vervolgen. Laten we eens verder inzoomen.

Ripple Weekgrafiek

Bron: Tradingview

Ripple Daggrafiek

Op de XRP daggrafiek is de retrace goed te zien. Ook hebben we op de fibonacci levels de golden pocket bereikt en zijn we hier langzaam vanaf aan het bouncen. Momenteel ondervinden we support van de 4h orderblock (blauw/groene blok) en proberen we de bovenliggende orderblock op de 4h te flippen naar support. Dit zien we straks beter als we de 4-uur-grafiek erbij pakken. Ter hoogte van deze orderblock zien we ook de weerstand op de VPVR met daarboven een flink gat naar dit daily orderblock (grijs). Als we de flip maken dan kan de stijging naar de daily ob heel snel gaan.

Ook de RSI laat HL zien en is nog maar net door de EMA12 gegaan. Ook bevindt de RSI zich nog in neutrale zone onder de 50-lijn. De MACD lijkt zich trouwens op te maken voor een bull crossover, echter moeten we dit nog even afwachten. Voor hetzelfde geld wordt het een bearish retest.

Bron: Tradingview

Ripple 4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek kunnen we wel stellen dat het flippen begonnen lijkt. De afgelopen 12 uur bewegen we ons namelijk in dit orderblock en drukken de EMA’s de candles mooi omhoog. Als we door de orderblock komen, zullen we rond fib 0.5 weerstand ondervinden en de orderblock retesten. Op de 4-uur-grafiek zien we ook de EMA100 en 200 liggen en op de daily grafiek liggen de EMA21, 55 en 100. We zien tevens ook dat de RSI de EMA12 heeft geretest en z’n weg omhoog netjes aan het vervolgen is, net als de MACD.

Bron: Tradingview

Conclusie

Zelf verwacht ik dat we de orderblock gaan flippen. Als dit gebeurt dan zal ik een long positie innemen en deze proberen uit te zitten tot de daily orderblock erboven. Echter moeten we ook de andere kant op kijken. Mochten we nu weer zakken, dan wacht ik het even af en zal ik niet direct een short positie openen. Dit zou ik eventueel overwegen bij het breken van de onderste orderblock.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN