Coinbase CEO legt uit hoe we van 50 miljoen crypto-gebruikers naar 5 miljard kunnen gaan

Brian Armstrong, de CEO van de bekende cryptocurrency-beurs Coinbase, legde uit welke ontwikkelingen volgens hem de groei van het gebruikersbestand van cryptocurrency zullen stimuleren.

Van 50 miljoen gebruikers naar 5 miljard

In een reeks tweets op 4 maart gaf Armstrong aan hoe de ontwikkelingen, die hebben geleid tot de massale acceptatie van internet, vergelijkbaar zijn met het werk dat momenteel wordt gedaan in de crypto-markt. Hoewel hij toegaf dat het niet duidelijk is welke blockchain “crypto zal helpen om de ~50 miljoen gebruikers naar 5 miljard te krijgen”, zei hij het volgende:

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1235314764219322371

“De keten die erin slaagt sommige van deze schaalbaarheid, privacy, gedecentraliseerde identiteit en oplossingen voor ontwikkelaarstools te realiseren, heeft een grote voorsprong.”

De overeenkomsten tussen crypto en het vroege internet

De inspiratie achter de tweets was een recente chat die Armstrong had met A16z mede-oprichter Ben Horowitz over de parallellen tussen het vroege internet en cryptocurrency. Horowitz was voorheen productmanager bij Netscape, het bedrijf achter de gelijknamige webbrowser met een marktaandeel van meer dan 90% in het midden van de jaren negentig.

Armstrong legde uit dat Netscape de tools ontwikkelde waarmee het internet mainstream kon worden en miljoenen ontwikkelaars en startups kon aantrekken. Hij zei dat in de begindagen van het internet, de bandbreedte van de inbelmodem de toegang tot inhoud en het gebrek aan privacynormen ernstig beperkte, waardoor mensen het internet niet konden vertrouwen met hun creditcardgegevens. Hij zei:

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1235309801397252096

Brian ging verder met de vergelijking maken met betrekking tot de huidige crypto-markt. Hij tweette het volgende:

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1235311248700592128

“Hoe dan ook, de parallellen met crypto zijn hier behoorlijk onthutsend …. Langzame internetsnelheden / inbelmodellen weerspiegelen de vroege uitdagingen in het opschalen van blockchains. SSL en HTTP’s zijn vergelijkbaar met sommige inspanningen op het gebied van privacymunten.”

Over het algemeen zei Armstrong dat, om de mainstream-acceptatie te bereiken, de cryptocurrency-ruimte moet werken aan schaalbaarheid, privacy, gedecentraliseerde identiteitsnormen en tools die ontwikkeling gemakkelijker maken. Toch merkte hij op dat er een aantal teams zijn die nu hier hard mee bezig zijn.

Hij tweette:

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1235315027193798660

“Het goede nieuws is dat er nu een aantal teams hier hard mee bezig zijn. Laten we kijken wie de finish als eerste haalt! (Dit is één van de moeilijkste dingen om te doen als een bouwer – ik duim voor ze allemaal.)”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!