KPMG crypto-bewaardiensten

KPMG ziet “enorm” groeipotentieel in crypto-bewaardiensten

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

“Big Four” consultancy-gigant KPMG heeft gezegd dat crypto-bewaardiensten een “enorm” groeipotentieel hebben naarmate meer institutionele beleggers toetreden tot de ruimte. Dit volgens een artikel dat vandaag op The Block gedeeld werd.

Mike Krajecki, directeur van de Emerging Technologies-praktijk van KPMG, zei het volgende:

“Cryptoassets zijn niet langer een exotisch instrument, bit-speler of side-show. Er is een brede marktacceptatie dat permissionless blockchains, native tokens en cryptoassets robuuste nieuwe ecosystemen van commerce en handel mogelijk zullen maken.”

Het crypto-ecosysteem evolueert in een “ongelooflijk” tempo, volgens KPMG, en beheerders zullen hun beveiligingsoplossingen klaar moeten maken voor de toekomst.

Het bedrijf ging verder met:

“Veilige opslagarchitecturen kunnen snelheid en veerkracht op grote schaal leveren ter ondersteuning van de vereisten voor een hoge doorvoersnelheid bij betalingen, hoogfrequente handel en andere retailtoepassingen.”

Het stijgende aantal crypto-hacks zijn een andere reden die de vraag naar bewaaroplossingen aandrijft, aldus KPMG. Sinds 2017 werd er minstens $9,8 miljard aan crypto-activa gestolen door hackers, zei het bedrijf, eraan toevoegend dat institutionele beleggers geen crypto zullen bezitten als hun waarde niet op dezelfde manier kan worden gewaarborgd als hun contanten, aandelen en obligaties.

Sal Ternullo, mede-verantwoordelijke voor Crypto-asset Services bij KPMG, zei het volgende:

“Vooral institutionele beleggers zullen geen posities in cryptoassets innemen als hun waarde niet op dezelfde manier kan worden bewaard en beschermd als traditionele activa.”

De consultancy gigant heeft vier “kritische” bouwstenen voor een “succesvol” crypto-custody-model geïdentificeerd:

  1. Next-gen beveiliging en veerkracht.
  2. Uitgebreide compliance.
  3. Vertrouwen van derden.
  4. Bewaring met toegevoegde waarde.

KPMG concludeerde:

“Naarmate cryptoassets zich uitbreiden, hebben bewaarders een geweldige kans om te profiteren, zowel door managementkosten te verdienen voor het leveren van eenvoudige bewaarservices, als ook door aangrenzende services aan te bieden die alleen mogelijk zijn in het opkomende crypto-ecosysteem.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN