Bitcoin prijs

Perth Glory zal niet verkocht worden aan Bitcoin bedrijf

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De eigenaar van Perth Glory, Tony Sage, heeft besloten de A-League voetbalclub niet te verkopen aan Bitcoin bedrijf London Football Exchange (LFE). Dit werd door ESPN bekendgemaakt in een nieuwsbericht.

Het plan van de eigenaar was om 80% van de club aan LFE te verkopen, maar hij besloot uiteindelijk om het toch niet te doen. Dit zal een grote opluchting zijn voor de voetbalfans van Perth Glory. De supporters hadden namelijk al hun angst uitgesproken over de London Football Exchange en haar bedrijfsmodel.

London Football Exchange

LFE heeft grote dromen om acht of negen voetbalclubs wereldwijd te kopen. Het doel is om een ‘ecosysteem’ van activa te bouwen waar fans toegang toe hebben met Bitcoins.

De oprichter van LFE, Jim Aylward, wilde in een recente interview niets vertellen over zijn eerste clubacquisitie. Bij elke gelegenheid weigerde hij te detailleren wat LFE zou gebruiken om de Glory te kopen. Hij beloofde echter wel hele grote dingen, waaronder een deal met een Engelse Premier League-club.

De deal

Perth gaf eerder deze maand een verklaring af, waarin werd bevestigd dat ze een ‘verkoop- en koopovereenkomst voor activa’ met LFE hadden gesloten. Het enige obstakel op dat moment leek de voetbalfederatie Australië te zijn, die de deal moest goedkeuren.

Echter toen vragen over LFE en zijn twijfelachtige verleden naar boven begon te komen, bleek Sage de deal te willen afkappen. In plaats daarvan vloog hij naar Londen voor zijn ‘due diligence’.

LFE is opgericht in 2016 met ambities om voetbal en crypto samen te brengen. In 2018 hield het zijn ICO. Tot op heden is het niet bekend wat het bedrijf heeft opgehaald, want het bedrijf heeft nooit de cijfers bekendgemaakt. Er wordt gesuggereerd dat er ongeveer $70 miljoen is opgehaald in de ICO.

De FFA heeft verder officieel bevestigd dat de verkoop van Perth Glory aan LFE niet doorgaat!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN