Voormalig Wall Street-manager, Caitlin Long, gaat gereguleerde crypto-native bank oprichten

Caitlin Long, een voormalige Wall Street-manager die Wyoming heeft geholpen om 13 blockchain-gerelateerde wetten in te voeren, is van plan om een ​​eerste crypto-native bank in de VS op te richten. De naam van de bank is Avanti, wat “vooruit” betekent in Italiaans. Dit volgens een aankondiging op Twitter die gisteren geplaatst werd.

De aankondiging

De aankondiging werd gedaan in een reeks van 29 tweets. Ze gelooft dat “een kritiek stuk Amerikaanse marktinfrastructuur ontbreekt – een gereguleerde bank die kan fungeren als een brug naar de Federal Reserve voor betalingen en [bewaring] voor GROOT institutioneel geld.”

Strikte wettelijke vereisten

Ze bedankt verder gouverneur Mark Gordon uit Wyoming, omdat hij dit mogelijk heeft gemaakt, omdat Avanti gebruik maakt van een speciale wet “die de optimale regelgevende structuur in de VS is voor het verlenen van financiële diensten rond crypto.”

Long merkt echter op dat deze speciale “bewaarwet” strikte wettelijke vereisten heeft. Volgens deze wet moeten alle deposito’s 100% gereserveerd zijn. Het is ook niet toegestaan ​​om deposito’s te gebruiken voor eigen financiële transacties en moet er een strikte Know Your Customer-standaard worden toegepast.

Vreemde bedpartners

Long verklaarde dat ze veel lange gesprekken heeft gehad met Adam Back, CEO en oprichter van Blockstream, voordat ze Avanti startte. Ze is van mening dat Blockstream een ​​”ideale partner is voor het bedienen van GROTE institutionele beleggers, die gereguleerde banken nodig hebben om hun diensten te leveren rond Bitcoin op USD-markten.”

Ze verklaart echter dat Avanti “protocolneutraal” blijft en alle cryptocurrencies verwelkomt die door klanten worden geëist.

Volgens Long kunnen we ook verwachten dat:

“VREEMDE BEDPARTNERS omdat het het beste uit de crypto- en traditionele werelden zal aantrekken. Ik ben comfortabel + heb diepe relaties in beide werelden en ik ben even comfortabel in de betonnen ravijnen van NYC als in de wildernis van Wyoming.”

Long verwacht dat Avanti begin 2021 zijn deuren zal openen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!