Benelux Crypto: XLM / Stellar koers analyse

Door: @MSdaan (Co-owner & Technical Analyst van Benelux Crypto Trading Room).

Vandaag hebben we de XLM koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachtingen, maar dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

Daily XLM / BTC (uitgezoomed)

XLM / BTC koers daily
Bron: TradingView

Daily XLM / BTC

XLM / BTC koers daily
Bron: TradingView

XLM is één van de coins die veel potentie heeft maar deze potentie nog moet laten zien. We bevinden ons nu op -90% vanaf de top en lijken de bottom te hebben bereikt, wanneer we op de daily kijken.

Het eerste wat opvalt is dat we een double bottom formatie hebben gevormd en deze bijna compleet is.

De 2e bottom bevindt zich overigens hoger dan de eerste bottom, wat een positief teken is. De resistance die moet worden doorbroken, om de double-bottom formatie af te maken, is het 900-gebied. We zouden hier een mooie daily close willen zien.

Verder zien we ook dat de EMA-200 een sterk resistance is, welke de stijging van midden februari heeft tegengehouden. Dit is overigens ook precies wat er is gebeurd in maart 2019.

Op de RSI zien we dat we uit de overbought zone zijn betreden en dat het momentum begint af te nemen en de Mac-D heeft een aantal dagen geleden een bearish cross gemaakt en bevindt zich in de bearish zone.

Ten slotte zien we dat met de daling van de afgelopen dagen ook de volume is afgenomen, dit is vaak een bullish voorteken (de verkopers worden “moe”).

4hr XLM / BTC

Bron: TradingView

Wanneer we op de 4hr chart kijken is het eerste wat opvalt de diagonale resistance die is gevormd en waar #XLM nu tegen aan zit. Ook zien we dat weer terecht zijn boven de fibonacci 0.5 level. Dit level heeft het de afgelopen week goed gehouden en houden wij dus goed in de gaten.

Op de RSI zien we dat er een driehoekje heeft gevormd, die op uitbreken staat, en de Mac-D kan ieder moment een bearish cross maken.

Ten slotte hebben we een trendline geconstateerd die als support dient.

Verwachting short & long-term (4hr XLM / BTC)

Bron: TradingView

Voor short-term krijgen we gemengde signalen.

Het bullish scenario is dat we uit de driehoek van de RSI naar boven breken i.c.m. de break-out van de diagonale lijn die nu als resistance dient. Mocht dit gebeuren is de eerstvolgende sterke resistance de EMA-200 op de daily.

Het bearish scenario is dat we naar beneden uitbreken en het 650 gebied testen en (gezien de daily chart) vervolgens toch wel weer zullen bouncen.

Longterm zijn we bullish en, zodra de EMA-200 en het 900-gebied is doorbroken, verwachten we dat de XLM koers een hele mooie stijging gaat  meemaken.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!