Populaire analist verwacht een correctie richting $8.000

Op woensdagochtend merkte het populaire Twitter account, SmartContracter, op dat Litecoin een bearish patroon vormde, waarbij het activum een ​​”bearish vier uur pin-bar vormde bij de 0.618 Fibonacci Retracement” en gaf aan dat de cryptocurrency duidelijk op schema lag om een ​​sterke bearish omkering te zien.

Uren later kreeg hij gelijk toen de markt begon te dalen en Litecoin, Bitcoin en andere cryptocurrencies begonnen te dalen. De prijzen voor de activa daalden in enkele minuten met maar liefst 10%.

Eerder ook al de bodem van voorspeld

SmartContracter is degene die in juni 2018 de bodem van Bitcoin bijna exact voorspelde. Hij tweette toen het volgende:

Bitcoin richting $8.000, voordat de bull markt begint

Het is dus niet de eerste keer dat deze crypto-analist het bij het juiste eind heeft. Nu moet, volgens zijn grafiek, Litecoin nog verder vallen. Zijn analyse suggereert dat tegen het einde van de maand LTC zal worden verhandeld voor $61, een daling van ongeveer 17%.

Omdat Litecoin het afgelopen jaar de trend heeft geleid, betekent dit dat als de altcoin daalt, dit ook geldt voor Bitcoin.

Dit komt overeen met een eerdere Elliot Wave-analyse die hij maakte, waarin hij opmerkte dat Bitcoin zich waarschijnlijk terug zou trekken tot halverwege $8.000, en dan aan zijn echte bullrun zou beginnen. Hij tweette toen het volgende:

Wat denken jullie? Gaan we richting de $8.000? Of gaan we verder omhoog? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!