Ethereum koers analyse

Benelux Crypto: ICON (ICX) koers analyse

Door: @MSdaan (Co-owner & Technical Analyst van Benelux Crypto Trading Room)

Vandaag hebben we de ICX koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short- / mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek ICX / BTC

Bron: TradingView

Zoals velen van jullie weten heeft de ICX koers in eind januari een stijging van 200% meegemaakt binnen een periode van 2 weken. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom ICX de afgelopen dagen is achtergebleven, terwijl veel coins wel een mooie pump hebben meegemaakt.

Wanneer we op de 4HR chart kijken constateren we echter wel weer de eerste bullish tekenen. We zien dat we een driehoek (falling wedge) hebben gevormd en afgelopen nacht daar uit zijn gebroken in combinatie met een 4hr close daarboven.

Ook zien we dat weer terecht zijn boven de fibonacci 0.5 level. Dit level heeft het de afgelopen week goed gehouden maar vervolgens is ICX er wel een dagje onder gevallen, wat weer werd gevolgd door de break-out uit de falling wedge.

Op de RSI zien we dat we een diagonale resistance hebben doorbroken. Ook constateren we de vorming van een mogelijke trend. Het is goed om deze lijn in de gaten te houden. De Mac-D heeft recentelijk een bullish-cross gemaakt en we zijn de bullish zone aan het betreden.

Wanneer we op de EMA’s kijken zien we dat de EMA-100 op de 4hr ook als support dient, dus ook is het verstandig om deze lijn in de gaten te houden.

Daggrafiek ICX / BTC

Bron: TradingView

Als we uitzoomen naar de daily chart toe, is het eerste wat opvalt de EMA-55/200 bullish cross (ook wel bekend als de “Golden Cross”).

Op de RSI zien we dat we uit de overbought zone zijn betreden en dat het momentum begint af te nemen en op de Bollinger Bands naderen we de middelste band, deze dient in veel gevallen als support.

De Mac-D op de daily ziet er wel minder bullish uit: we hebben een aantal dagen geleden een bearish cross gemaakt en hebben vervolgens de bearish zone betreden.

Verwachting short- / mid-term

Gezien de indicatoren en de aanwezige supports ( fib 0.5 , EMA-100 & de mid-Bollinger Band) verwachten we dat de aankomende tijd wat sideways actie, gevolgd door een move omhoog. De 0.382 is dan de eerstvolgende resistance.

Het bearish scenario is dat géén één van de bovengenoemde supports het houden. Mocht dat het geval zijn, dan is het goed mogelijk dat we de fib 0.618 zullen testen.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN