NEO koers analyse

Benelux Crypto: Elrond (ERD) koers analyse

Vandaag hebben we Elrond (ERD) op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4hr (ERDBTC)

Elrond 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Wanneer we op de 4hr (BTC-paar) chart kijken zien we dat we ons rondom een S/R level bevinden: de 20 satoshi. Ook is te zien dat er sinds het retesten van de all-time-low, de 15, we in een mooie trend omhoog aan het bewegen zijn.

Wanneer we naar de RSI kijken zien we ook een duidelijke uptrend en tegelijkertijd heeft er een  parallel channel gevormd. De onderste lijn van de parallel channel is belangrijk om in de gaten te houden omdat deze eventueel als support zou kunnen dienen.

De EMA’s (50/200) naderen een bullish golden cross. De vorige keren dat dit plaatsvond heeft er een flinke pump plaatsgevonden. De Mac-D indiceert niet veel op dit moment.

4hr( ERDUSDT)

Elrond 4-uur-grafiek usdt
Bron: TradingView

Op de 4hr (USDT-paar) is er een ook een duidelijke uptrend te spotten sinds we zijn uitgebroken uit de driehoek. Ook zien we dat de fib 0.382 als resistance dient. Historische data laat immers zien dat dit een sterke S/R level is dus deze moeten we eerst doorbreken met een mooie 4hr of daily candle close erboven.

Wat betreft de EMA’s: op de USDT-paar zien we dat de golden-cross al heeft plaatsgevonden en ook hier zien we dat in het verleden een pump heeft gevolgd na deze cross.

Daily (ERDBTC)

Elrond daggrafiek
Bron: TradingView

Laten we ook even een kijkje nemen op de daily chart. Deze ziet er minder bullish uit dan de 4hr charts: We hebben een double-top gevormd op de RSI , de Mac-D gaat binnenkort een bearish cross maken en we bevinden ons op de bovenste lijn van de bollinger band. Daarnaast zitten we ook nog tegen de EMA-100 resistance aan.

Verwachting short/ mid- term

Gezien de daily en de 4hr chart verwachten we dat we nog één push omhoog maken en vervolgens wat sideways actie zullen krijgen, gevolgd door een verdere move omhoog.

Mochten we bullish willen blijven moeten we een mooie daily close boven de 20 satoshi maken en op de USDT-pair boven de fib 0.382. Mochten we falen om deze levels te doorbreken en te behouden zullen we supports op de USDT-paar in de gaten houden. Dit zijn opeenvolgend de volgende lijnen:  de diagonale trendlijn die sinds begin februari gaande is -> de fib. 0.236 en uiteindelijk de diagonale trendlijn die sinds eind september staande is.

MSdaan is mede-oprichter en technische analyst van de Benelux Crypto Trading Room. Het Telegram kanaal is te bereiken door hier te klikken, of klik op het plaatje hieronder.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie