Litecoin Foundation

Welke kant gaat de Litecoin (LTC) koers op?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Vandaag hebben we weer een gloednieuwe Litecoin (LTC) koers update voor jullie! Deze analyse is geschreven door Sjoerd van Dongen.

Weekgrafiek:

De Litecoin koers stijgt momenteel voor de 7de week op rij, na een bounce op het onderliggende maandelijkse S/R punt. Het bevindt zich momenteel aan de onderkant van een ander maandelijkse support/resistance punt.

Als we kijken naar de EMA’S dan staan deze er niet slecht voor, omdat ze bullish aan het draaien zijn en dichter bij elkaar komen. Het eerste signaal zou worden afgegeven zodra de 8-EMA (blauw) de 21-EMA (Paars) kruist. De Rsi stijgt mooi, ligt boven de 12-EMA en bevindt zijn rond het 50-punt.

De vorige keer dat deze hier doorheen (Dec/Jan. 2018) ging kwam er een mooie rally +128%. Tevens gaat de MACD ook netjes omhoog waarbij de lijnen verder uit elkaar lopen. Deze zit hier nog onder de nullijn, maar heeft zeker genoeg potentie.

Bron: Tradingview
Bron: Tradingview

Daggrafiek:

Op deze grafiek is goed te zien, dat de Litecoin koers, de 200-EMA, 3 dagen geleden heeft gebroken en hier gisteren op heeft gebounced. Dit kan erop duiden dat deze Ema als support kan gaan dienen. Nu is te zien dat de Litecoin koers dus opgesloten zit tussen de dagelijkse S/R lijn en de 200-EMA.

Mogelijk gaat dit wat consolidatie brengen, wat niet onwaarschijnlijk is na een sterke koersstijging. Overige Ema’s waaieren verder uit wat een bullish signaal is.

De RSI staat in de bull area en daalt wat richting de 12-EMA, zolang deze hierboven blijft is er niks aan de hand en zouden we een weg omhoog kunnen inslaan. Ook de MACD staat bullish deze heeft 30 januari een bullish cross gemaakt en stijgt goed door. De lijnen komen voor het eerst wat dichter bij elkaar.

Bron: Tradingview
Bron: Tradingview

4H grafiek:

Het is hier duidelijk te zien dat het dagelijkse S/R punt tweemaal getest en afgewezen is, en aan de onderzijde de 21-EMA tweemaal getest en gehouden heeft. De Litecoin koers blijft nu dus mooi tussen deze twee punten bewegen.

Deze lijnen komen dichter bij elkaar, dus er zal binnenkort een keuze gemaakt worden. Om hier iets over te kunnen zeggen kijken we verder naar de prijsverloop. Momenteel blijft de onderkant van de koers gelijk en wordt de bovenkant steeds wat lager.

Dit zijn de uitgangspunten voor een descending traingle al is deze erg lastig waar te nemen. Dit is wat meer bearish dan bullish. De Ema’s staan er nog netjes bij ze stijgen nog, al is het wat minder steil dan eerder het geval was en zakt de 8-EMA zelfs een beetje.

De RSI bevindt zich in neutraal gebied en onder de 12-EMA, hierop is de RSI ook al een aantal keer afgewezen. De MACD is heeft een bearish cross gemaakt en zakt verder, maar de Stoch RSI daarentegen maakt een bullish cross. Dit is bijna een soortgelijk patroon die ontstond voor de vorige stijging.

Bron: Tradingview
Bron: Tradingview

Verwachting:

Op de korte termijn verwacht ik nog een kleine koersdaling of enkel consolidatie gezien de bearish signalen op de 4H chart. Op de lange termijn die ik aflees van de dag en week grafiek ben ik bullish gestemd. De dagelijkse S/R lijn op 7790 moet wel gebroken en behouden worden voor een flinke opwaartse beweging.

Als deze niet wordt gebroken zullen we verder naar beneden moeten kijken en ons mogelijk opnieuw op moeten laden voor een doorstoot. De eerste lijn is de 200-EMA op ongeveer 7300 en mogelijk de 7117 als deze niet houdt. Ik verwacht geen dump en zwaar bearish scenario, maar een terugval om daarna weer door te gaan is zeker mogelijk als de 7790 niet gepakt wordt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN