Bitcoin koers

CryptoCaBital: Altcoinseason? 2 potentiële winners

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sinds de Bitcoinupdate van vorige week dinsdag is er wat betreft de Bitcoinkoers weinig veranderd. Bitcoin consolideert al gedurende lange tijd onder een belangrijke resistancezone. Als Bitcoin weinig beweegt is het voor traders minder interessant om daarop te traden en wordt er meer gekeken naar altcoins.

Daarom zie je gedurende een Bitcoinconsolidatie vaak een grote geldstroom richting altcoins vloeien. De afgelopen dagen zijn verschillende altcoins meerdere keren over de kop gegaan en zo lang Bitcoin weinig beweegt zal dat nog even voortduren. Vandaar vandaag geen Bitcoinupdate en daarom gaan we juist kijken naar twee mooie altcoin-setups.

VETUSDT (Vechain)

Bullish scenario

Op dit moment beweegt Vechain richting forse resistance. Dit is een belangrijke high timeframe zone, want het breken van deze zone kan er toe leiden dat we op z’n minst richting de 7218 sats gaan maken. Een tweede target kan de vorige high op 7752 sats zijn.

Bron: Tradingview

Naast de high timeframe resistancezone hebben we ook short term resistance van de vorige high. Door zowel de high timeframe en de short timeframe resistance succesvol te breken kunnen we ons op gaan maken voor een mooie stijging. Mocht je nog niet in Vechain zitten, zou je een instap kunnen maken op de retest van de zone (na de uitbraak). Op deze manier kun je een relatief veilige instap maken.

Bron: Tradingview

Bearish scenario

Mochten we toch topvorming gaan zien en de resistance afwijzen, gaan we mogelijk een correctie krijgen. Deze correctie is niet per sé iets slechts, want daardoor krijgen we de kans om een nog mooiere instap te maken.

In de rode zone (zie de chart) zouden we dan een instap kunnen maken. Rond deze zone ligt veel support van o.a. de 0.618 en 0.705 fibonacci levels, horizontale zones en een trendlijn. Dit alles bij elkaar opgeteld zorgt voor een zogeheten ‘confluence’ oftewel samenvloeiing van verschillende signalen en kan daarom een zeer interessante instapprijs zijn.

Bron: Tradingview

XMR/BTC (Monero)

Bullish scenario

Ook op XMR hebben we een mooie break van de vorige highs en de horizontale resistance. We zweven hier nu een beetje boven, dus een move kunnen we straks zeker verwachten.

Bron: Tradingview

Als we inzoomen naar de 4-uursgrafiek zien we dat het belangrijk is om in het achterhoofd te houden dat we mogelijk eerst nog een pullback kunnen krijgen. Dit hoeft niet per sé, want we zouden van hieruit ook gelijk kunnen gaan stijgen. Mocht de pullback wel gaan plaatsvinden is de kans groot dat we richting de 8000 sats bewegen voordat we de weg omhoog gaan vervolgen.

Bron: Tradingview

Bearish scenario

Wij achten de kans klein dat het bearish scenario gaat uitspelen mits Bitcoin in consolidatie blijft. Mochten we toch deze support breken gaan we waarschijnlijk een diepere correctie krijgen richting de 7000 sats.

Bron: Tradingview

Conclusie

Zo lang Bitcoin blijft consolideren komt er meer en meer ruimte voor altcoingroei. Al met al ziet de markt er zeer bullish uit. Zorg dat je ondanks het bullish sentiment wel op tijd winsten neemt. Op het moment dat Bitcoin besluit om een grote move te maken zullen altcoins daar vrij heftig op reageren.

Vond je deze analyse nou tof en ben je benieuwd naar meer analyses van CryptoCabital? Join hun dan op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN