Benelux Crypto: Ripple (XRP) en Ravencoin (RVN)

Vandaag hebben we XRP op het oog en we zullen het ook weer even over RVN hebben. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij vooral met de 4hr werken, natuurlijk zullen we ook de daily erbij betrekken omdat deze belangrijk is om de gehele trend te bepalen. We zullen de analyses afsluiten onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

XRP 4-uur-grafiek

XRP koers analyse 4-uur-grafiek

Het eerste dat opvalt is dat XRP onder de trendline (die begin januari is gevormd) is gevallen en hier een aantal 4hr candle closes onder heeft gevormd. Deze trendline zal dan nu ook als resistance dienen. We zijn op dit moment terecht gekomen op een support lijn die recentelijk, maar ook veel eerder in het verleden, als support diende (bekijk de chart hieronder).

XRP analyse daggrafiek

Om de short-term bullish momentum te behouden is het belangrijk dat we boven deze support blijven. Wanneer we de RSI bekijken, constateren we dat er een driehoekje heeft gevormd, het is de vraag of we hieruit zullen breken. De Mac-D heeft een W gevormd (wat een bullish teken is) en nadert een cross.

XRP daggrafiek

XRP daggrafiek

Wanneer we op de daily kijken zien we dat we ons nog steeds bevinden in een downtrend. Er zijn 2 belangrijke resistances die we moeten doorbreken: de 0.30 dollar (de horizontale lijn) en de diagonale lijn, welk sinds bijna 2 jaar als resistance dient! Ook zien we dat er zich een driehoek heeft gevormd en dat we de apex naderen. Dit betekent dus dat aankomende weken een break-out of een break-down zal plaatsvinden.

Verwachting short/ mid- term

Zoals jullie wellicht al weten beweegt XRP hand in hand met BTC/USDT, dus de volgende moves van BTC/USDT zijn daarom ook essentieel.

BTC/USDT 1-uur-grafiek

BTC/USDT koers analyse 1-uur-grafiek

Hier hebben we voor de short-term 2 trendlines geconstateerd en een 1 tot 4-hour candle close, in combinatie met toegenomen volume boven of onder deze trendline, zal het short-term lot van BTC/USDT bepalen. Mochten we naar boven uitbreken, verwachten we dus ook een mooie bounce van XRP/USDT van de huidige support!

Ravencoin (RVN) update n.a.v. post van vorige week zaterdag

Vorige week hebben we een uitgebreide analyse van RVN/BTC gepost. Deze kan je hier teruglezen.

Deze analyse is nog steeds valide en we raden je dan ook aan om die door te nemen als je dat nog niet hebt gedaan.

RVN daggrafiek

RVN analyse daggrafiek

RVN 4-uur-grafiek

RVN koers 4-uur-grafiek

Ook even aandacht voor het volgende: Op de recente grafieken hierboven zie je dat we een nieuwe diagonale trendline hebben gespot en deze dient nu als resistance. We moeten dus ook eerst deze resistance doorbreken. We verwachten dat dit de aankomende week zal gebeuren.

Het 300-gebied dient vooralsnog als support.

MSdaan is mede-oprichter en technische analyst van de Benelux Crypto Trading Room. Het Telegram kanaal is te bereiken door hier te klikken, of klik op het plaatje hieronder.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!