Wanchain nieuws

Wanchain 4.0 is hier!

Wanchain 4.0 introduceert het nieuwe T-Bridge-framework om private en publieke netwerken met elkaar te verbinden. Deze belangrijke mijlpaal maakt een nieuwe wereld van verbonden blockchains mogelijk.

4.0 introduceert het T-Bridge-framework, een framework voor privé – publieke blockchain-activa en data bruggen

Wanchain 4.0 is nu live op het Wanchain mainnet! Bekijk hier de smart contract code.

Deze release markeert de verwezenlijking van een van de belangrijkste doelen van Wanchain zoals vermeld in de whitepaper uitgegeven door de Wanchain Foundation – “de integratie met private blockchains”

De 4.0-release bevat het T-Bridge-framework (waarbij “T” staat voor “Trust” (Vertrouwen)), een algemeen framework voor gegevens- en activatransfer tussen heterogene publieke en privé blockchains. Door de beschikbaarheid van dit algemene Framework kunnen ontwikkelaars hun op privé blockchains gebaseerde applicaties verbinden met de wereld van publieke blockchains.

Het T-Bridge-framework zal ook extra functionaliteit (zie hieronder) bieden aan de cross-chain-verbindingen die momenteel live zijn op Wanchain, en zal de integratie van nieuwe cross-chain-integraties aanzienlijk versnellen.

Wanchain’s weg voor het bouwen van Cross-chain Technologies

Een belangrijke missie van Wanchain is het aanpakken van de interoperabiliteitsproblemen tussen ketens die worden veroorzaakt door de snelle groei van private en publieke blockchains, met name heterogene blockchains (blockchains die geen vergelijkbare technische architecturen delen).

  • In juli 2018 bereikte Wanchain 2.0 zijn eerste mijlpaal in de transversale interoperabiliteit door Ethereum met Wanchain te verbinden en de overdracht van activa tussen de twee belangrijkste publieke blockchains mogelijk te maken.
  • In december 2018 bereikte Wanchain 3.0 cross-chain interoperabiliteit tussen Bitcoin en Wanchain door de twee ketens toe te staan activa over te dragen.
  • Wanchain bracht ook cross-chain support voor de ERC20-tokens van Ethereum, waardoor deze naar en van Wanchain konden worden overgebracht.
  • Gedurende 2019 bleef Wanchain zijn publiek naar publieke blockchain-bruggen bouwen om ondersteuning te bieden voor meer ERC20-tokens, op EOS en op EOS gebaseerde tokens.

Wanchain 4.0 is gericht op het ondersteunen van cross-chain interoperabiliteit tussen private en publieke blockchains. Het verbinden van privé-blockchains met openbare blockchains is meestal om een aantal redenen uitdagender:

  1. Openbare blockchains zijn permissionless, terwijl privé blockchains permissioned zijn. De consensusmechanismen van openbare blockchains verschillen meestal van die voor privé blockchains.
  2. Particuliere blockchains hebben strikte vereisten voor privacy en beveiliging. De bruggen die een private blockchain verbinden met een publieke blockchain zullen verschillende beveiligingszones moeten hebben.
  3. Particuliere blockchains worden normaal gebouwd en onderhouden door ondernemingen en consortia. Ze zijn in hoge mate aanpasbaar, waarbij elke grote privé blockchain meerdere verschillende smaken en configuraties heeft. Hoewel er een algemeen erkend handvol grote openbare blockchains zijn, is het aantal private blockchains en hun technische configuraties feitelijk onbeperkt.

Om de uitdagingen van het probleem van private naar publieke cross-chain interoperabiliteit aan te pakken, introduceert Wanchain 4.0 het T-Bridge framework, een algemeen framework en referentiearchitectuur met modulaire componenten en gemeenschappelijke protocollen.

Dit framework is compatibel met Wanchain’s originele Storeman cross-chain-mechanisme dat momenteel wordt gebruikt voor publieke naar publieke blockchain-verbindingen.

Wanchain 4.0 maakt gebruik van het T-Bridge-framework om componenten in bronketens, doelketens en routeringsketens aan elkaar te koppelen en definieert gemeenschappelijke componenten en protocollen voor cross-chain transacties.

Het framework biedt factoren zoals eindgebruikers, CLI’s of API-tools toegang tot serviceproviders om cross-chain transacties te initiëren.

De cross-chain transacties worden verwerkt door de zakelijke service en het cross-chain smart contract en vervolgens getransporteerd naar de protocol mediator (PM) voor cross-chain operatie.

De verwerking en het transport van cross-chain transacties zijn gebaseerd op drie modellen:

  • Het vertrouwensmodel zorgt voor de integriteit van de activa en gegevens.
  • Het interactiemodel om blockchain-specifieke acties voor smart contracts te definiëren.
  • En het routingmodel om cross-chain events, berichten en datatransport te definiëren.

Met het T-Bridge-framework kan een partner zijn eigen zakelijke en cross-chain smart contract schrijven en eenvoudig gedecentraliseerde cross-chain applicaties bouwen.

Betekenis van het T-Bridge Framework van Wanchain 4.0

1. Het verbinden van privé blockchains zorgt voor complexe bedrijfsscenario’s

Het T-bridge framework maakt het mogelijk voor private blockchains om verbinding te maken met andere private of publieke blockchains met behulp van een routerketen.

Dit maakt verschillende complexe bedrijfsscenario’s mogelijk:

Scenario 1.

De uitgifte van frequent flyer-miles op de privéketen van luchtvaartmaatschappij A, die vervolgens via een routerketen (bijvoorbeeld Wanchain) wordt verbonden met de privé-loyaliteitspuntenketen van een e-commerceplatform.

Via deze verbinding kunnen frequent flyer-miles worden ingewisseld voor klantloyaliteitspunten die kunnen worden gebruikt voor aankoop op het e-commerceplatform.

Scenario 2.

Een particuliere keten die door een verzekeringsmaatschappij wordt gebruikt om de geldigheid van verzekeringsclaims te registreren.

Met behulp van het T-Bridge-framework kan de verzekeringsmaatschappij haar eigen keten met toestemming verbinden met een openbare routerketen (d.w.z. Wanchain). Nadat een claim als geldig is geverifieerd en de bijbehorende transactie is gepubliceerd in de privéketen van de verzekeringsmaatschappij, kan automatische betaling worden geactiveerd op de openbare keten via de cross-chain-verbinding.

Scenario 3.

Een lokale overheid gebruikt een private blockchain om eigendomsregistratie vast te leggen. Een lokaal kredietbedrijf gebruikt een private blockchain om leningen aan particulieren te verstrekken op basis van het onroerend goed dat ze als onderpand kunnen aanbieden.

Via een routerketen die het T-Bridge-framework (Wanchain) implementeert, kunnen deze twee private blockchains naadloos op elkaar aansluiten, waardoor een lening kan worden verstrekt om gebruikers onmiddellijk krediet te bieden op basis van hun eigendom.

2. Het verbinden van particuliere ketens maakt het mogelijk wereldwijde activawisseling tot stand te brengen

De mogelijkheid om verbinding te maken met private ketens is vooral belangrijk omdat private/geautoriseerde ketens nu al zijn waar de meerderheid van legitieme getokeniseerde activa in de toekomst zullen komen.

Toegelaten ketens zijn noodzakelijk voor activa die moeten voldoen aan de wet- en regelgeving van meerdere rechtsgebieden en die onderworpen zijn aan de controle van verschillende regelgevende instanties.

Door verschillende particuliere ketens met elkaar te verbinden, maakt Wanchain 4.0 de weg vrij voor de oprichting van wereldwijde, conforme, blockchain-gebaseerde activawisseling voor traditionele activa zoals aandelen, obligaties, effecten en nog veel meer.

3. Toenemend gebruik van “locked” WAN in Wanchain’s Storeman node architectuur

Hoewel de rol van Protocol Mediator en Router Chain op verschillende manieren kan worden geïmplementeerd, zal het gebruik van Wanchain als de Router Chain en Wanchain’s Storeman-node als PM de beste optie zijn voor de meeste gebruikers, omdat het applicaties en services voor iedereen toegankelijk maakt met de andere private en publieke ketens verbonden met de Wanchain-hub.

Dit betekent een uitbreiding van het huidige Storeman-node van Wanchain.

Met elke nieuwe particuliere of openbare keten die wordt verbonden, wordt een nieuwe Storeman-groep opgericht en wordt meer WAN vergrendeld als borg voor elke nieuwe Storeman-groep.

4. Snelle uitbreiding van het Wanchain Cross-chain netwerk

Aangezien het T-Bridge-framework veel elementen van het cross-chain-verbindingsproces standaardiseert, zal het de snelheid verhogen waarmee blockchains kunnen worden verbonden met de Wanchain-blockchain.

Tot op heden zijn drie blockchains (Bitcoin, Ethereum en EOS) verbonden met Wanchain.

Met de lancering van het T-bridge framework op Wanchain 4.0 zal de snelheid waarmee nieuwe ketens met Wanchain worden verbonden naar verwachting aanzienlijk versnellen.

5. Cross-chain contracten

Aangezien het T-Bridge-framework algemene cross-chain transacties voor BEIDE activa en data mogelijk maakt, biedt dit de mogelijkheid voor cross-chain smart contracts.

Dit betekent dat een smart contract op Ethereum bijvoorbeeld kan luisteren naar een gebeurtenis die via de routerketen (Wanchain) op de Bitcoin-blockchain gebeurt en vervolgens met een transactie op die gebeurtenis reageert.

Dit maakt de constructie mogelijk van echt dynamische en complexe cross-chain contracten

Verzoek voor samenwerking

Met de release van de ge-generaliseerde cross-chain transacties is het voor ondernemingen en consortia haalbaar om hun privé blockchains te verbinden met Wanchain of andere publieke blockchains.

We verheugen ons op samenwerking met partners om deze technologie uit te breiden naar blockchains die anders geïsoleerd zijn.

Over Wanchain

Wanchain is de infrastructuur die de gedecentraliseerde financiële wereld verbindt (lees de volledige review hier).

De live cross-blockchain-oplossing van Wanchain is gebaseerd op EVM, bevat optionele privétransacties en biedt een gedecentraliseerde, toestemmingloze en veilige oplossing voor interoperabiliteit.

Wanchain heeft wereldwijd werknemers met teams in Beijing (China), Austin (VS), Kuala Lumpur (Maleisië) en Madrid (Spanje).

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie