CryptoNL Trading Advice: Gaat de Ethereum koers doorknallen?

We hebben vandaag een poll gehouden in het Telegram kanaal van CryptoBenelux. In deze poll konden jullie stemmen over welke coin Mr. Coingrats ging analyseren. Het resultaat was duidelijk en het is een Ethereum (ETH) koers analyse geworden!

Weekgrafiek

Ethereum koers weekgrafiek
Bron: TradingView

De weekgrafiek van de Ethereum koers ziet er momenteel erg bullish uit. Op het moment van schrijven betaal je voor één ETH 169.60 dollar en traden we rond een S/R level. Als we deze week candle erboven kunnen sluiten dan ben ik erg bullish op ETH. De downtrend is dan doorbroken en gelijk een level gegained. De levels die ik heb staan op de weekgrafiek zijn: $145.21 – $167.26 – $187.92 – $206.35 – $225.65

Laten we eens gaan inzoomen om te bekijken of we de 200 dollar op korte termijn weer kunnen verwachten.

Daggrafiek

Ethereum koers daggrafiek
Bron: TradingView

Afgelopen dinsdag heeft de koers van ETH boven de downtrendlijn weten te sluiten. De EMA-200 en de S/R level lagen er toen nog boven en dienden als weerstand. De dagen erna is er een retest op de trendlijn geweest, en vandaag is de koers zelfs door de EMA-200 en de S/R level gegaan. Als we vandaag ook nog eens boven beide gaan sluiten, dan ga ik kijken naar een mooie setup. Als we de RSI bekijken bewegen we ons in de “stieren arena” richting overbought.

Let op!! Overbought betekent niet direct verkopen zoals je her en der wel eens hoort. De RSI kan hier makkelijk dagen tot weken in bewegen.

Dat gezegd hebbende kijken we eens naar de MACD. Deze staat ook bullish en lijkt nog niet afgekoeld te zijn.

Al met al best bullish signalen op de daggrafiek. We gaan eens verder inzoomen om te zien of onze vermoedens ook daar worden bevestigd, of dat we wellicht toch nog onder de S/R gaan sluiten.

4-uur-grafiek

Ethereum koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek volgt de Ethereum koers mooi de uptrend. De symmetrische triangle, die de afgelopen dagen is gevormd, is afgelopen nacht doorbroken en ETH trade momenteel boven het STF weerstandsniveau. Deze hoeft, in mijn ogen, niet direct gebroken te worden, aangezien we al 4 mooie candle closes hebben gehad boven de S/R level op de weekgrafiek. Deze moeten we, samen met de paarse lijn, goed in de gaten houden. Dit is momenteel onze support zone.

Kijkend naar de EMA’s dan zien we een bullish trend met nog genoeg momentum erin. De RSI zit tegen de 70-lijn aan, boven de EMA-12, welke recentelijke getest is. Ook daar is nog ruimte genoeg voor een verdere stijging. Net als de RSI, heeft ook de MACD een retest ondervonden en staat mooi richting de bulls gericht.

Mijn verwachting is dat we vandaag gaan sluiten boven de S/R level op de weekgrafiek. Daarna zullen we nog wat weerstand ondervinden rond $175. Als deze eenmaal doorbroken is zullen we gaan rangen tussen deze grens en zullen we de komende dagen gaan rangen tussen deze grens en de $187.

Mocht het zo zijn dat de beren enorm fanatiek de prijs gaan drukken de komende uren, en we sluiten onder het S/R level van de weekgrafiek, dan lijkt het een aardige fake out en een bearish retest. We moeten ons dan klaar maken voor een daling die wel tot $147 kan gaan. Hier hebben de EMA-21, EMA-55, orderblock en een S/R level confluence met elkaar. Dit duidt op een sterke support en deze willen de beren dan vast heel graag testen.

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!