Telegram

Verzoek om Telegram’s bankgegevens afgewezen

De rechtbank voor het zuidelijke district van New York heeft een verzoek van de SEC afgewezen, waarin gevraagd werd om Telegram zijn bankgegevens.

Volgens een rechterlijk bevel van 6 januari, ondertekend door rechter P. Kevin Caste, heeft de rechtbank een verzoek van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgewezen om “de productie van bankgegevens van de verdachte af te dwingen.”

De nieuwe rechterlijke beslissing verwijst naar een verzoek, zoals eerder vermeld op onze website, van de SEC om Telegram te dwingen de details te delen over hoe het bedrijf zijn ICO fondsen besteed had. Op 4 januari vroegen de advocaten van Telegram officieel dat de aanvraag wordt verworpen en noemde het een ‘ongegronde visexpeditie’.

Ondanks het feit dat de rechtbank Telegram in zijn gelijk gesteld heeft, moet het bedrijf nog steeds bewijzen dat zijn bankgegevens voldoen aan de buitenlandse wetgeving inzake gegevensbescherming. Het rechterlijk bevel luidt als volgt:

“De rechtbank verwerpt, zonder afbreuk te doen, het verzoek van eiser om de productie van bankgegevens van de verdachte af te dwingen. Tegen 9 januari 2020 moet de gedaagde in een verklaring een voorgesteld schema opstellen voor een beoordeling van de gevraagde bankgegevens. Dit om ervoor te zorgen dat de productie van dergelijke gegevens voldoet aan de buitenlandse wetgeving inzake gegevensprivacy.”

Telegram publiceert informatie over TON

De beslissing van de rechtbank kwam op dezelfde dag dat Telegram een ​​reeks samenvattingen over zijn Telegram Open Network (TON) en bijbehorende Gram-tokens publiceerde. In de post heeft het bedrijf opgemerkt dat het ervoor heeft gezorgd dat er geen valse claims over zijn producten worden erkend, om te voldoen aan de relevante wetgeving:

“Telegram heeft ervoor gezorgd dat we niet publiekelijk over deze geruchten spreken. Dit terwijl we doorgaan met het bouwen van het TON Blockchain-platform en de exacte details van het project uitwerken. Het doel is om ervoor te zorgen dat de TON Blockchain en Grams kunnen werken op een manier die voldoet aan alle relevante wetten en voorschriften.”

Het bedrijf benadrukte ook dat Gram geen beleggingsproduct is, wat opnieuw impliceert dat de token geen effect is en buiten de jurisdictie van de SEC valt.

Telegram CEO Pavel Durov zou naar verwachting een verklaring afleggen in de zaak op 7 of 8 januari 2020, volgens een rechterlijk bevel uitgevaardigd in november 2019.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram. Klik hier!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie