Wat je nodig hebt om Crypto Trading te starten: Volg deze 4 stappen

De crypto-marketcap is nu (januari 2020) ongeveer 171 miljard euro met meer dan 4900 verschillende crypto-munten. Het komt niet als een verrassing dat meer en meer mensen wereldwijd besluiten om in deze industrie te stappen en te gaan investeren in crypto. Echter, in het begin kan de handel in crypto verwarrend lijken omdat het proces zelf verschilt van de handel op fiatbeurzen en wat veel beleggers en handelaren gewend zijn.

Vandaag zullen we de vier essentiële stappen schetsen die u zullen helpen om uw crypto handel te starten.

1. Kies de juiste beurs (exchange)

Net als bij fiat eenheden (dollar, euro, pond) heeft u, voor het beleggen in cryptocurrency’s, een plaats nodig waar deze munten worden verhandeld. Om te beginnen moet u zich registreren en wat geld op uw rekening zetten, en dan beginnen met het kopen en verkopen van crypto.

Er zijn bijvoorbeeld een aantal populaire crypto beurzen:

Dergelijke websites kunnen verschillende servicevoorwaarden hebben en hun handelsplatformen kunnen veel verschillen, dus het is het beste om onderzoek te doen en verschillende beoordelingen van beurzen te doorlopen.

Bekijk daarom zeker onze video: Crypto Traden voor Beginners (uitleg exchange). Hierin leggen we de cryptocurrency beurzen haarfijn uit. 

Situaties waarin crypto handelaren hun geld verliezen door het hacken van de beurs gebeuren regelmatig (voorbeeld). Er zijn ook enkele gevallen waarin beurzen plotseling hun activiteiten beëindigen met weinig uitleg, wat leidt tot het volledige verlies van fondsen door investeerders. Het is dus cruciaal om een betrouwbare beurs te kiezen. In het begin is het een goed idee om te gaan met de grootste en meest bekende opties, zoals Binance.

Belangrijke opmerking: niet alle beurzen accepteren fiat geld, dus het kan zijn dat u eerst cryptocurrency moet kopen en vervolgens munten in de beurs moet deponeren om te gaan investeren (er zijn echter ook exchange-broker-wallet hybriden zoals Coinbase waar u alles op één plek kunt doen).

2. Kies een cryptocurrency wallet

Crypto Handel

Aangezien er veel beurzen zijn, moeten beleggers op de een of andere manier geld tussen hen overmaken en ook een plaats hebben om hun activa op te slaan. Cryptocurrency wallets zijn instrumenten waarmee u crypto-munten kunt opslaan en heen en weer kunt sturen.

Op dit moment zijn er verschillende soorten crypto portemonnees (mobiel, desktop, hardware, papieren). Om te beginnen heeft u een mobiele of desktop (web) hot wallet nodig, verbonden met het internet. Lees meer over het onderwerp in deze gids.

3. Informatiebronnen vinden

Cryptocurrency’s zijn zeer volatiele activa waarvan de prijzen in een paar uur tijd in grote percentages kunnen stijgen en dalen. Dergelijke bewegingen kunnen worden veroorzaakt door meerdere gebeurtenissen, dus een cryptohandelaar moet voortdurend de marktinformatie in de gaten houden.

Voordat u uw geld in een munt stopt, is het een goed idee om het actief te bestuderen. Een van de beste instrumenten voor dit onderzoek is Coinmarketcap, een website waar u informatie kunt vinden over elke beschikbare munt en penning. De gegevens omvatten kapitalisatie, aanbod, handelsvolume, enz. De site kan dus gebruikt worden voor cryptografische vergelijkingen. Cryptocompare is een andere nuttige site voor dit soort gegevens.

De beste manier om crypto-gerelateerd nieuws te volgen is het volgen van belangrijke publicaties en blogs in de industrie, Zoals CryptoBenelux. Nog meer nuttige informatie is te vinden op sociale media – u moet bijvoorbeeld graven in crypto-gerelateerde subreddits, Telegrammen- en Discordkanalen en Quora-draden. 

4. Technologie gebruiken om de productiviteit te verhogen en de risico’s te beperken

Crypto Trading

Nadat je het manueel handelen onder de knie hebt gekregen dan raden sommige experts aan om een crypto robot te gebruiken. Toch is het niet vanzelfsprekend en is het moeilijk om de beste robots te vinden op de markt.

Na wat onderzoek zeggen velen dat de crypto robot bitcoin profit een uitstekende bot is. Toch willen wij jullie hierover waarschuwen, wijzelf hebben geen ervaring met deze bots en raden toch aan om alles manueel te blijven doen tot dat je een heel goed inzicht hebt in de markt van cryptocurrency. 

Conclusie

Cryptocurrency trading heeft een scala aan verschillen in vergelijking met de traditionele fiatbeurzen. Om te slagen in crypto moet u betrouwbare informatiebronnen vinden, uw onderzoek zorgvuldig uitvoeren, de meest geschikte beurs en portemonnee kiezen en benchmarks en tools voor portefeuillebeheer vinden.

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!