Takasbank goud

Turkse BiGA Digital Gold van Takasbank is nu live!

De Turkse Clearing, Settlement and Custody Bank (Takasbank) in Turkije heeft aangekondigd zijn op blockchain-gebaseerd platform voor de handel in fysiek goud nu live is.

Takasbank is het centrale clearing- en afwikkelingskantoor in Turkije, dat ook centrale clearingdiensten voor tegenpartijen levert voor specifieke BIST-markten, die zijn aangewezen door de lokale financiële toezichthouder, de Capital Markets Board of Turkey.

Turkse Takasbank lanceerde BiGA Digital Gold om banken een blockchain-gebaseerd systeem te bieden voor de uitgifte, terugbetaling en overdracht van gedigitaliseerd goud.

Het BiGA-systeem, dat voor het eerst aangekondigd werd in september 2019, stelt deelnemende banken in staat blockchain technologie te gebruiken om digitale activa over te dragen die een hoeveelheid fysiek goud vertegenwoordigen. Elk activum vertegenwoordigt een gram goud dat fysiek wordt opgeslagen in kluizen van de Turkse effectenbeurs Borsa Istanbul (BIST).

Het BiGA-project heeft als doel “een infrastructuur tot stand te brengen die de overdracht van gedematerialiseerd goud volgens bepaalde normen mogelijk maakt, waarbij hun fysieke equivalenten in veilige bewaring worden gehouden met behulp van blockchain technologie“, legt de officiële website uit. In een toespraak aan het Turkse persbureau AA zeiden de functionarissen van Takasbank:

“Dit platform onderscheidt zich van veel vergelijkbare projecten in de wereld door het gebruik van blockchain technologie toe te staan ​​om digitale activa over te dragen op basis van fysieke goederen, terwijl de digitale activa geen eigen waarde heeft, en door volledige naleving van bestaande regelgevingen te waarborgen.”

Takasbank heeft het BiGA Digital Gold-platform gelanceerd met de deelname van verschillende Turkse financiële instellingen, waaronder staatsfinanciers Ziraat en Vakif, particuliere geldverstrekker Garanti BBVA en particuliere en deelnemende banken Albaraka Turk, Kuveyt Turk en Ziraat Participation.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN