Justin Sun doneert $1 miljoen aan Greta Thunberg

De oprichter van Tron (TRX), Justin Sun, heeft publiekelijk toegezegd $1 miljoen te doneren aan inspanningen van de jonge Zweedse activist Greta Thunberg, om het wereldwijde bewustzijn van de klimaatcrisis te vergroten.

In antwoord op de tegenvallende resultaten van de COP25 VN-klimaatconferentie van vorige week in Madrid, tweette Sun op 18 december:

“Als jonge ondernemer deel ik de passie van Greta Thunberg om de wereld te veranderen. Crypto zal enorm bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot door gedecentraliseerde afwikkeling te implementeren. Ik wil graag persoonlijk $1 miljoen doneren aan het initiatief van Greta Thunberg.”

Op crypto Twitter werd Sun’s toezegging om Thunberg te steunen, niet al te positief ontvangen, met respondenten die de activist bestempelden als een ‘pop’ voor het klimaat, die ‘geen vermelding verdient in de crypto-wereld’. Verschillende ging zelfs zo ver om haar neer te zetten als een fraudeur.

Behalve Thunberg werden Sun’s persoonlijke motivaties ook geconfronteerd met sarcasme en cynisme, waarbij een respondent hem ervan beschuldigde dat hij probeerde om “aan zijn CO2-credits te komen” en verschillende zagen het als een truc om de waarde van de TRX te doen stijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!