Verenigde Naties en Diginex lanceren blockchain-tool tegen uitbuiting van migrerende werknemers

Blockchain financiële dienstverlener Diginex en de door de Verenigde Naties geleide Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) hebben gezamenlijk een blockchain-tool gelanceerd om de uitbuiting van migrerende werknemers in Hong Kong te voorkomen. Dit volgens een persbericht dat op maandag 16 december gepubliceerd werd door Diginex.

De naam van het systeem is International Recruitment Integrity System Self-Assessment for Ethical Recruitment (IRIS-SAFER). En volgens het bericht is de tool ontworpen om te worden gebruikt door ongeveer 1500, in Hongkong gevestigde, uitzendbureaus voor arbeidsmigranten en een aantal verbonden bureaus in landen die werknemers verzenden.

Waarom is dit nodig?

In de tool wordt blockchain gebruikt om ervoor te zorgen dat gegevensrecords veilig en onveranderlijk zijn, wat resulteert in een hogere gegevensintegriteit, transparantie en zichtbaarheid. Momenteel wonen er in Hongkong bijna 390.000 arbeidsmigranten, waarvan 98% vrouwen zijn. Van die populatie is er, naar verluidt, bij ruim 56% illegale wervingskosten in rekening gebracht door wervingsbureaus.

IOM China hoofd van missie Giuseppe Crocetti zei het volgende:

“Door gebruik te maken van IRIS-SAFER, zullen bureau’s eerst leren wat de wereldwijde ethische normen voor werving zijn en dan kunnen zij hun vooruitgang aantonen, om uiteindelijk hun commitment te bewijzen. Met dit project putten we uit het wereldwijde werk van IOM, via het IRIS-initiatief, en stemmen we dit af op de specifieke ervaring met het werven van migrerend huishoudelijk personeel naar Hong Kong.”

Nadat het systeem is uitgerold in Hong Kong, en andere niet-gespecificeerde landen, zijn de organisaties van plan het wereldwijd in te zetten.

Zoals eerder vermeld werd Diginex in juli een beursgenoteerde Nasdaq-onderneming, na een omgekeerde fusie met investeringsholding 8i.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!