PlusToken Ethereum

Verzoek om opgraving en autopsie ingediend voor oprichter QuadrigaCX

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gerald Cotten, oprichter van de grootste Bitcoin exchange in Canada, QuadrigaCX, leeft misschien nog. Alhoewel hij vermoedelijk ongeveer een jaar geleden in India is overleden.

Een advocatenkantoor dat gebruikers van QuadrigaXC vertegenwoordigt, wil dat onderzoekers het lichaam van de voormalige CEO opgraven.

Een door de rechtbank aangesteld advocatenkantoor zoekt een antwoord namens de getroffen gebruikers. Het bedrijf heeft een opgraving en post-mortem autopsie in Canada van het lichaam van Gerald Cotten aangevraagd, omdat ongeveer 76.000 gebruikers nog steeds miljoenen dollars kwijt zijn.

In hun brief van 13 december schreef het advocatenkantoor:

“Het doel van deze brief is om namens de getroffen gebruikers de Royal Canadian Mounted Police (de ‘RCMP’) te verzoeken een opgraving en postmortale autopsie uit te voeren op het lichaam van Gerald Cotten.”

In de brief wordt uitgelegd dat het doel van het verzoek is “zowel de identiteit als de doodsoorzaak te bevestigen, gezien de twijfelachtige omstandigheden rond de dood van de heer Cotten en de aanzienlijke verliezen van getroffen gebruikers.”

Samen met de brief stuurde het advocatenkantoor extra informatie naar de politie, zoals openbaar beschikbare informatie over de geschiedenis van de exchange, de zogenaamd overleden oprichter en ander gerelateerd materiaal. 

De dood van Cotten werd gedurende een maand na zijn overlijden geheim gehouden, waarbij de beurs deposito’s accepteerde, maar niet toestond sommige klanten gedurende die tijd geld konden opnemen.

Zowel de Canadese belastingdienst als het Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI) onderzoeken Quadrigacx. Op 2 juni plaatste de FBI een bericht op hun website om slachtoffers in het onderzoek te zoeken.

Denk jij dat Gerald Cotten leeft? Laat het ons weten in de reacties!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN