Frankrijk wil in 2020 een centrale bank digitale valuta testen

De centrale bank van Frankrijk wil in 2020 een centrale bank digitale valuta testen voor financiële instellingen. Dit meldde de nieuwssite AFP op Twitter.

De bekendmaking werd gedaan op een conferentie die mede werd georganiseerd door twee grote Franse financiële toezichthouders. Namelijk de Franse Prudential Supervision and Resolution Authority en de Autorité des marchés financiers.

François Villeroy de Galhau, de gouverneur van de Bank van Frankrijk, zei het volgende tijdens de conferentie:

“De bank zal binnenkort de digitale valuta testen en projecten aanspreken voor het einde van het eerste kwartaal van 2020.”

Volgens Villeroy de Galhau wil Frankrijk graag bijdragen aan de digitale valuta-innovatie. Hij waarschuwde echter ook dat het land op een serieuze en methodische manier met de nieuwe technologie moet experimenteren. Hij voegde nog het volgende eraan toe:

“Ik zie de interesse in het snel bevorderen van de uitgifte van ten minste één digitale bank van een centrale bank. Dit om wereldwijd de leidende uitgevende instelling te zijn en de voordelen te behalen die gepaard gaan met het bieden van een voorbeeldige digitale valuta van een centrale bank.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!