Blockchain technologie

Afghaanse ministerie past blockchain technologie toe in gezondheidszorg

Het Afghaanse ministerie van Volksgezondheid heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met blockchain bedrijf FantomOperations. Het doel is om blockchain technologie in Afghanistan te integreren in de gezondheidszorg. Dit meldde avapress op 27 november.

In de MoU die is getekend zei het ministerie dat blockchain technologie het ministerie van Volksgezondheid van Afghanistan helpt om nepmedicijnen te identificeren, medische dossiers in de ziekenhuizen te maken en de patiëntendossiers te automatiseren.

De Afghaanse minister van Volksgezondheid Ferozuddin Feroz zei in de verklaring het volgende:

“Het ministerie van volksgezondheid zet zich in voor de institutionalisering van de elektronische overheid in de gezondheidssector. En blockchain technologie zou het ministerie helpen transparantie, versnelling en effectiviteit in bepaalde zaken te brengen.”

De overheid en burgers hebben hun bezorgdheid geuit over de hoeveelheid nagemaakte geneesmiddelen in Afghanistan. Veel burgers gebruikten traditionele medicijnen voor gezondheidsproblemen doordat ze goedkoop en erg makkelijk te verkrijgen waren. Dit volgens een rapport van april van het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken.

Volgens officiële statistieken had in 2002 slechts 9 procent van de mensen toegang tot gezondheidsdiensten, maar de toegankelijkheid van de gezondheidscentra is inmiddels gestegen tot 60 procent en 90 procent.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN