China CBDC

Chinese provincie Zhejiang verwerkt bijna $6 miljard via blockchain platform

De Chinese provincie Zhejiang heeft bijna $6 miljard verwerkt via een blockchain platform voor medische betalingen met behulp van de blockchain technologie van Ant Financial. Dit volgens een Chinese publicatie van QNSB op 18 november.

Het blockchain platform is succesvol getest in 2018 en biedt gebruikers de mogelijkheid om doktersafspraken te maken, recepten te bestellen en medische rekeningen online te betalen.

Het provinciale ministerie van Financiën van Zhejiang maakte tijdens een lokaal blockchain evenement bekend, dat vanaf 28 oktober 480 medische instellingen in de provincie gebruik maakten van het platform. De functionarissen zeiden dat het platform 41,7 miljard Chinese yuan ($5,9 miljard) vanaf oktober verwerkte.

Het platform is gebaseerd op Ant blockchain. Dit is een technologie ontwikkeld door Ant Financial, een dochteronderneming van Alibaba.

Zoals gemeld door de Chinese blockchain-gerichte publicatie Jinse Finance is tot nu toe de bezoektijd per patiënt teruggebracht van 170 minuten tot 75 minuten. Daarnaast werd het gemiddelde aantal bezoeken teruggebracht van 6 naar 2 en de wachtrij werd 4 keer verkleind.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN