UPS gebruikt blockhain om rundvlees te verzenden vanuit de Verenigde Staten naar Japan

De grootste en oudste koeriersdienst ter wereld UPS, heeft met succes een blockchain-geverifieerde rundvleesverzending van de Verenigde Staten naar Japan afgeleverd. Het bedrijf werkt samen met blockchain-veehouderijbedrijf HerdX om de verzending van rundvlees van Kansas naar Japan te volgen. Dit werd bekendgemaakt in een persbericht.

UPS heeft een tool gebouwd om gegevens in te zien die is geïntegreerd met het blockchain-platform van HerdX. De pilot werd ondersteund door de Amerikaanse ambassade in Japan en werd aangekondigd tijdens een speciaal dinerevenement in Tokio.

Het product verliet Kansas op 4 november en kwam aan in een steakhouse in Tokio. Gasten zoals de Amerikaanse ambassade en Japanse ambtenaren konden QR-codes scannen om toegang te krijgen tot gegevens over de verzending van het product.

Het blockchain-initiatief van UPS is niet de eerste keer dat blockchain is gebruikt om vlees te volgen. In november 2018 kondigde de Zuid-Koreaanse regering aan dat ze blockchain gaan gebruiken om rundvlees te traceren om consumenten meer gegevens over zijn supply chain te bieden. In maart 2018 heeft de Chinese e-commerce gigant JD.com blockchain-technologie geïmplementeerd om vlees van een boerderij in Australië te volgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!