Universa e-dinar

Tunesië ontkent de ontwikkeling van een digitale valuta

Vorige week plaatsten wij een bericht waarin wij aangaven dat Tunesië, in samenwerking met Universa, een digitale valuta zou gaan ontwikkelen. Nu heeft de Centrale Bank van Tunesië (BCT) het nieuws ontkent waarin staat dat de bank een digitale valuta (CBDC) ontwikkelt. Dit werd bekendgemaakt in een officiële aankondiging van de BCT.

De blijkbaar valse berichten dat Tunesië het eerste land was dat zijn nationale valuta naar een blockchain-platform begon te verplaatsen zijn dus niet waar. In de verklaring weerlegde de BCT alle claims met betrekking tot de ontwikkeling van een e-dinar. De centrale bank heeft verduidelijkt dat zij verschillende methoden van digitale betalingsalternatieven onderzoekt, waaronder een mogelijke CBDC, maar zij zijn er nog niet overgegaan tot implementatieplannen. De bank verklaarde verder:

“De BCT richt zich momenteel op de digitalisering van financiën, in zijn digitale valutadimensie en niet op een cryptocurrency. Onze diensten bestuderen de kansen en risico’s die inherent zijn aan deze nieuwe technologieën, met name op het gebied van cybersecurity en financiële stabiliteit.”

Wat betreft het vermeende partnership met een buitenlands bedrijf om een ​​CBDC te leveren, zoals Universa, verklaarde het BCT dat het geen dergelijke relatie heeft met een binnenlandse of buitenlandse onderneming.

De bank gaf echter toe dat de Forex Club van Tunesië gesprekken heeft gevoerd over CBDC’s. Tijdens het evenement werden de deelnemers aangeboden om een ​​demonstratie bij te wonen over de theoretische haalbaarheid van een digitale valuta geïnitieerd door een particuliere startup.

De startup heeft ‘geen morele of contractuele relatie met de BCT’, benadrukte de bank. De BCT concludeerde dat het proof-of-concept uit context was gehaald, vanwege een marketingoperatie waarbij de naam van de BCT onjuist werd gebruikt.

In de verklaring heeft de BCT ook gespecificeerd dat het zich voorbereidt om begin 2020 een regelgevende sandbox voor technologische innovaties in de bank- en financiële sector te lanceren.

Zoals op 8 november gemeld door CryptoBenelux, werd er aangegeven dat Universa, samen met de BCT, een digitale valuta voor Tunesië zou ontwikkelen. Dit blijkt nieuws blijkt achteraf niet waar te zijn.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN