Man klaagt Apple aan wegens GayCoin

Een man uit Rusland heeft Apple aangeklaagd en eist een schadevergoeding van €14.000 vanwege een cryptocurrency genaamd, GayCoin. De Russische man beweert dat hij homoseksueel is geworden door het gebruiken van zijn Iphone. Dit meldde The Moscow Times in een bericht.

Hoe is het allemaal ontstaan?

In 2017 had de Russische man een cryptocurrency app gedownload. Echter ontving hij deze zomer plotseling 69 GayCoins op deze app. Hij zou ze hebben gekregen van een anonieme afzender. De Rus ontving bij de coins nog een bericht: “oordeel niet zonder het te proberen.”

De man was het helemaal eens met deze tekst en besloot het te gaan proberen. De Rus zei het volgende:

“Ik kan na het verstrijken van twee maanden zeggen dat ik verstrikt ben geraakt in intimiteit met een lid van mijn eigen geslacht en er niet uit kan komen. Ik heb een vaste vriend en ik weet niet hoe ik het aan mijn ouders moet uitleggen. Na de bovengenoemde boodschap te hebben ontvangen, is mijn leven slechter geworden en zal het nooit meer normaal zijn.”

De GayCoin heeft een enorme impact op zijn leven en in Rusland wordt het niet echt gewaardeerd als je homo bent. Dit kan hij daarom niet aan zijn ouders vertellen en zit hij dus nu met een groot probleem.

Ter compensatie van alle schade eist de man nu één miljoen roebel van Apple. Dit komt neer op €14.000.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!