Crypto Nieuws

Turkse Takasbank kondigt goudhandel via blockchain aan

De Turkse Clearing, Settlement and Custody Bank (Takasbank) in Turkije heeft een blockchain-gebaseerd platform voor de handel in fysiek goud aangekondigd. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 6 september op Cointelegraph geplaatst werd.

Takasbank is opgericht in 1988 en is het centrale clearing- en afwikkelingskantoor in Turkije, dat ook centrale tegenpartij-clearingdiensten levert voor specifieke BIST-markten.

Het nieuwe project van Takasbank, genaamd BiGA, heeft als doel mensen in staat te stellen fysiek goud, dat is opgeslagen op de Borsa Istanbul Stock Exchange (BIST), de enige ruilentiteit van het land, over te dragen via gedigitaliseerde goudeenheden door middel van de blockchain.

De eenheden, die qua vorm en functie vergelijkbaar zijn met fysiek ondersteunde stablecoins, zijn verbonden aan de waarde van het verhandelde goud. Aangezien ‘BiGA’ de Turkse afkorting is voor één gram goud, is één BiGA gelijk aan één dergelijke hoeveelheid.

Volgens het persbericht heeft Takasbank het project in 2018 geïnitieerd en heeft het succesvol hun pilots afgerond met een aantal lokale financiële bedrijven en banken, waaronder de op één na grootste bank van Turkije, Ziraat Bankası, VakıfBank, Albaraka Turk, Garanti BBVA en Kuveyt Turk.

Takasbank benadrukte de vertrouwelijkheid van transacties op het BiGA-platform en verklaarde ook dat het overdrachtsproces door de autoriteiten kan worden gecontroleerd.

In juli plaatsten wij een bericht waarin een economisch stappenplan van de Turkse regering naar voren kwam. Dit plan bevatte verschillende items met betrekking tot blockchain. Ook kwam een eigen digitale valuta vanuit de centrale bank naar voren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN