Coinbase onthult wachtwoord storing bij 3.420 klanten

Cryptocurrency exchange Coinbase heeft 3.420 klanten een e-mail gestuurd om een storing op de aanmeldingspagina bekend te maken. Dit meldde Coinbase in een officiële blogpost op 16 augustus.

Volgens de bekendmaking heeft Coinbase de hoofdoorzaak van de bug opgelost. De cryptocurrency exchange is ervan overtuigd dat opgeslagen gegevens niet onjuist toegankelijk of misbruikt waren.

De inloggegevens van gebruikers zijn opgeslagen toen er een zeldzame aanmeldingsfout is opgetreden. Toen gebruikers deze fout tegenkwamen, weigerde Coinbase hun registratie, maar bewaarden ze nog steeds hun inloggegevens, inclusief gebruikersnaam en e-mailadres.

“Onder een zeer specifieke en zeldzame foutconditie, zou het registratieformulier op onze aanmeldingspagina niet correct worden geladen. Dit betekent dat elke poging om een ​​nieuw account te maken onder die omstandigheden zou mislukken.”

In 3.420 gevallen gebruikten de potentiële klanten hetzelfde wachtwoord bij hun tweede aanmeldingspoging, wat succesvol zou zijn maar zou resulteren in een wachtwoord dat overeenkomt met de eerder gehashte versie in de logboeken van de onderneming. Die klanten zijn vrijdag door Coinbase op de hoogte gebracht.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!