85% van de totale hoeveelheid Bitcoin nu in circulatie

Eén van de meest significante eigenschappen van Bitcoin (BTC) is zijn absolute schaarsheid. In de Bitcoin broncode verwerkte Satoshi Nakamoto een maximale hoeveelheid Bitcoin van 21 miljoen stuks. Sinds deze week is daarvan ondertussen al 85% gemined. Daarenboven blijkt uit onderzoek dat 10 miljoen van de circa 17,5 miljoen Bitcoin in circulatie het voorbije jaar in dezelfde wallet gebleven is. Tussen 2,5 miljoen en 5 miljoen van dat aantal bewogen niet meer sinds 2012 en kunnen dus beschouwd worden als zijnde verloren. Denk maar aan verhalen van vroege kopers die de sleutels van hun wallet verloren zijn.

Tot de volgende halving in mei 2020 zullen er nog circa een half miljoen Bitcoin gemined kunnen worden met een reward van 12,5 BTC per block. Vanaf dat moment halveert de reward naar 6,25 Bitcoin per block.

Wie deze informatie samenlegt, moet concluderen dat de schaarsheid van BTC van een ongeëvenaard niveau is. Vanaf de volgende halving wordt een inflatie verwacht rond 2%, wat vergelijkbaar is met het niveau dat vooropgesteld wordt door nationale banken wereldwijd. Vanaf 2024, met de volgende halving, wordt een inflatie rond 0% geschat of zelfs een lichte deflatie, rekening houdend met de hoeveelheid Bitcoin die is verloren.

Het staat daarom zo goed als vast dat deze feiten zullen bijdragen aan de potentiële toekomstige waarde van BTC. Reden te meer, lijkt ons om een investering in het digitale goud van de toekomst te overwegen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!