Uber Health gaat samenwerken met blockchain-startup

De blockchain-startup voor gezondheidszorg, Solve.Care, heeft een samenwerking met Uber Health aangekondigd om patiënten te vervoeren. Dit volgens een persbericht dat op dinsdag 9 juli werd gedeeld met Cointelegraph.

Volgens de aankondiging zullen de transportdiensten van Uber Health worden geïntegreerd in de persoonlijke zorgcoördinatie- en administratie-app van Solve.Care, genaamd Care.Wallet. In deze app kunnen patiënten naar verluidt een Uber Health-rit plannen die voldoet aan de Amerikaanse verzekeringseisen.

Bovendien kunnen patiënten ook met hun Care.Wallet betalen voor de service en de kosten delen met familieleden, werkgevers, verzekeraars of andere relevante personen.

Uber Health topman, Dan Trigub, zei het volgende:

“Elk jaar missen naar schatting 3,6 miljoen Amerikanen hun medische afspraken vanwege een gebrek aan betrouwbaar transport. De kosten van deze gemiste afspraken in de eerste lijn worden geschat op $150 miljard per jaar. Bij Uber Health zijn we altijd op zoek naar manieren om te zorgen dat transport geen belemmering vormt in de zorg.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!