Early-access code van Libra krijgt kritiek

De early-access code van Libra werd twee weken geleden op GitHub geplaatst en in die tijd hebben critici en trollers zich op het project gestort. Dit volgens een publicatie van CoinDesk die op zaterdag 29 juni geplaatst werd.

De post werd al door bijna 10.000 gebruikers bekeken en er zijn bovendien al meer dan 1000 klonen gemaakt van de code. Sommige van deze ontwikkelaars hebben zelfs functies toegevoegd aan de code, zoals open netwerktoegang voor block validators.

Tot nu toe merkte Albert Castellana, chief product officer bij cryptocurrency startup Radix DLT, het volgende op:

“Er zijn tot nu toe geen echte code-fouten ingediend, voornamelijk bouw problemen of typfouten, en vervolgens een aantal critici die erop wijzen dat dit geen gedecentraliseerde oplossing is.”

In de afgelopen vier dagen zijn ongeveer 160 problemen ingediend. Meer dan 100 van hen zijn gesloten door geverifieerde gebruikers van de codebase, waarvan een handvol zijn gemarkeerd als ‘off-topic’.

Een opvallende discussie is er ontstaan door een pull request van GitHub-gebruiker ‘gazhayes’. Hij zei:

“Ik heb een alarmerende kwetsbaarheid ontdekt, maar gelukkig is er een heel eenvoudige oplossing … Dit probleem kan gemakkelijk worden opgelost door een permissionless systeem te gebruiken, waarbij de beslissingsbevoegdheid gedecentraliseerd wordt over een zeer groot aantal deelnemers.”

De pull request werd gesloten en het resulterende gesprek werd op woensdag gemarkeerd als ‘off-topic’ door de officiële Libra GitHub-beheerder, wat leidde tot klachten van mensen die de opmerking van Gazhayes als een legitieme opmerking beschouwden.

Gedecentraliseerde applicatieontwikkelaar, Marcus Newton, schreef het volgende:

“Het vergrendelen van pull request] #83, geeft aan dat de beheerders niet openstaan ​​voor andere meningen en ervaringen.”

Ben Maurer, technisch leider van Calibra (een onderdeel binnen Facebook dat zich toelegt op het bouwen van een wallet applicatie voor de Libra blockchain), reageerde hierop:

“We zijn ons er echt van bewust dat dit een transformerende inspanning is en dat we er een gemeenschap rond moeten bouwen, maar het hebben van discussies betekent niet een gebrek aan beheren. Off-topic conversaties doen afbreuk aan vruchtbare gesprekken. Topic #83 was niet productief en zou beheerders teveel bezig gehouden hebben.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!